Fórmula 1

Verstappen s’imposa al GP de Mèxic i s’escapa més en el mundial

El pilot de Red Bull ha avançat els dos Mercedes en la sortida i ha volat cap a la meta davant la impotència de Hamilton

Max Verstappen (Red Bull) ha fet un altre pas de gegant per posar punt i final al domini de Lewis Hamilton (Mercedes) en l’última dècada en la Fórmula 1. El neerlandès ha sumat la novena victòria del curs en el Gran Premi de Mèxic i ha augmentat fins als 19 punts l’avantatge respecte el britànic de Mercedes, que ha estat segon al davant del segon Red Bull, el de l’ídol local Checo Pérez. Queden quatre grans premis perquè acabi el campionat.

El gran premi s’ha decidit, com tantes altres vegades, en la sortida. Els dos Mercedes (Bottas i Hamilton) sortien primer i segon però han fracassat en l’estratègia de frenar Verstappen, que des del tercer lloc s’ha abraonat sobre els seus dos rivals avançant-los per l’exterior de forma brillant. Bottas, a més, ha topat amb l’aleró de Ricciardo i ha anat a petar al darrer lloc. Els diferents incidents han provocat la sortida durant cinc voltes del cotxe de seguretat. Ja sense ningú al davant Verstappen ha marcat un ritme endimoniat, impossible de seguir per Hamilton. L’anglès ha estat el primer dels favorits en entrar a boxes però l’estratègia tampoc li ha servit per retallar temps. El líder del mundial, a més, ha estat el més ràpid (2.2) en canviar els pneumàtics. La victòria ja no es podia escapar.

Checo Pérez ha esperat més voltes a entrar i l’operació, un cop més, ha estat brillant per Red Bull, ja que el mexicà, amb l’afició embogida, ha anat retallant dècima a dècima fins situar-se a l’estela de Hamilton a 11 voltes del final. En una situació límit el campió ha tret el geni i no ha donat opcions al segon Red Bull, que també ha acabat pagant el desgast dels pneumàtics. Això, ha rebut la millor ovació d ela seva carrera. És el primer mexicà que puja al podi en el gran premi del seu país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)