Fórmula 1

Verstappen, més líder

Motor. El neerlandès de Red Bull suma a Mèxic el novè triomf de la temporada davant de Hamilton, un cop més impotent davant el seu rival

Max Verstappen (Red Bull) ha fet un altre pas de gegant per posar punt final al domini de Lewis Hamilton (Mercedes) en l’última dècada en la fórmula 1. El neerlandès va sumar la novena victòria del curs en el Gran Premi de Mèxic i va augmentar fins als 19 punts l’avantatge respecte al britànic de Mercedes, que va ser segon al davant del segon Red Bull, el de l’ídol local Checo Pérez, que va lluitar pel segon lloc fins a les últimes voltes. Queden quatre grans premis perquè acabi el campionat.

El gran premi es va acabar decidint, com tantes altres vegades, en la sortida. Els dos Mercedes (Bottas i Hamilton) van sortir primer i segon però van fracassar en l’estratègia de frenar Verstappen, que des del tercer lloc es va abraonar sobre els seus dos rivals avançant-los per l’exterior de forma brillant. Bottas, a més, va topar amb l’aleró de Ricciardo i va anar a petar al darrer lloc, obligat a fer una remuntada impossible. Els diferents incidents van provocar la sortida durant cinc voltes del cotxe de seguretat. Ja sense ningú al davant, Verstappen, sense errors i segur d’ell mateix, va marcar un ritme endimoniat, impossible de seguir per Hamilton. L’anglès va ser el primer dels favorits a entrar a box però l’estratègia tampoc li va servir per retallar temps. El líder del mundial, a més, va ser el més ràpid (2.2) a canviar els pneumàtics. La victòria ja no es podia escapar.

Checo Pérez va esperar més voltes a entrar i l’operació, un cop més, va ser brillant per a Red Bull, ja que el mexicà, amb l’afició embogida, va anar retallant dècima a dècima fins a situar-se al camí de Hamilton quan quedaven 11 voltes per al final. En una situació límit, el campió va treure el geni i no va deixar cap opció al segon Red Bull, que també va acabar pagant el desgast dels pneumàtics. Això, va rebre la millor ovació de la seva carrera. És el primer mexicà que puja al podi en el gran premi del seu país.

GP de Mèxic
1r. M. Verstappen (R. Bull) 1:38.39.086
2n. L. Hamilton (Mercedes) a 16.555
3r. S. Pérez (Red Bull) a 17.752
4t. P. Gasly (AlphaTauri) a 1:03.845
5è. C. Leclerc (Ferrari) a 1:28.037
6è. C. Sainz (Ferrari) a 1 volta
Mundial
1r. M. Verstappen (Red Bull) 312,5
2n. Lewis Hamilton (Mercedes) 293,5
3r. V. Bottas (Mercedes) 185
4t. S. Pérez (Red Bull) 165
5è. L. Norris (McLaren) 150
Constructors
1r. Mercedes 478,5
2n. Red Bull 477,5
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)