Més motor

MOTOR / GRAN PREMI DE LA REPÚBLICA TXECA DE MOTOCICLISME

Lorenzo, Elias i Márquez tornen de vacances amb la idea que el títol sigui cada cop més a prop

Iannone (Moto 2) i Espargaró (125) semblen els únics capaços de trencar els pronòstics

Jorge Lorenzo
«Brno és un circuit impressionant, ràpid i amb molts desnivells. Hi he guanyat tres cops, però mai no hi he pujat al podi en Moto GP i, per tant, aquest és l'objectiu»
Dani Pedrosa
«Tinc les piles carregades i estic amb tota l'energia. Brno m'agrada, hi he guanyat i hi he fet podis, i hi voldria tornar a guanyar»
Valentino Rossi
«El descans ha estat bo per a mi. Em sento bé tant del braç com de la cama. No estic al cent per cent, però encara queda temporada»
Toni Elias
«L'objectiu és acabar la segona meitat com hem acabat la primera. Seria perfecte. Queda molt, però estem en una bona situació»
Marc Márquez
«Aquestes vacances m'he relaxat, però he fet de tot, gimnàs, bicicleta, piscina, fúting i supermotard, que permet mantenir el contacte amb la moto i la velocitat. Ara només espero treure'm l'espina del 2009 a Brno»
Pol Espargaró
«Queden nou curses i pot passar de tot. A Alemanya vaig caure quan lluitava per guanyar i tinc clar que estic a 26 punts del líder. Sembla força, però amb un error de Márquez i un encert meu està igualat. Jo no abaixaré la guàrdia mentre tingui alguna possibilitat. Queden 175 punts»
Tito Rabat
«L'objectiu és pujar al podi regularment i està al nostre abast, perquè tant l'equip com jo hem evolucionat molt bé la moto»

Tres setmanes (Moto GP) i quatre (Moto 2 i 125 cc) de vacances que, per primer cop a la vida, es deuen haver fet eternes per a Jorge Lorenzo, Toni Elias i Marc Márquez, els tres líders del mundial de motociclisme que avui torna a l'activitat en el ràpid i tècnic circuit de Brno. Comença la segona meitat del campionat amb un líder claríssim en Moto GP i un panorama més obert en les altres dues categories, per bé que Elias i Márquez estan sent més sòlids.

De fet, els registres de Lorenzo, amb un 93% dels punts possibles, no són fàcil de trobar en la història moderna i només es poden comparar amb els millors anys de Rossi i Doohan. 72 punts d'avantatge són gairebé tres curses de marge, i això suposant que el segon, Dani Pedrosa, les guanyés totes. Ja se sap, el títol només el pot perdre Lorenzo, i per a Pedrosa i Dovizioso queden nou curses per guanyar però, sobretot, per marcar jerarquia en l'equip, ara que arribarà Casey Stoner.

L'efecte Iannone.

Toni Elias és l'únic pilot de Moto 2 que ha puntuat en totes les curses, l'únic que té tres victòries i l'únic valent que ha sabut plantar cara a Andrea Iannone, que al principi del curs era un pilot anònim, però que ha guanyat dues curses amb una superioritat notable i haurien estat tres si no fos per la sanció a Catalunya. Però fins aquí podíem arribar, i a Sachsenring Elias va decidir que se'n volia anar de vacances tranquil i el va derrotar. Iannone no és el segon (és Luthi, amb quatre punts més), però apareix com la màxima amenaça per al manresà.

La ratxa interminable.

Hi ha molta expectació per veure com respon l'equip oficial Derbi per donar a Pol Espargaró les dècimes que el separen de Marc Márquez. Si hi ha resposta, hi haurà campionat. Si no, la cursa desenfrenada del pilot de Cervera cap al títol no hi haurà qui l'aturi. Cinc victòries seguides són moltes, moltíssimes en aquesta categoria –de fet, per trobar una sèrie superior cal remuntar-se al 1997, amb Valentino Rossi– i si algú no l'atura –i aquest algú hauria de ser Espargaró– Márquez passarà a ingressar en el mateix club de Lorenzo, el dels pilots que només poden perdre el títol per errades pròpies. Amb 26 punts d'avantatge, de moment, encara està tot obert.

LA FITXA

Revolts:
14 (8 dr. / 6 esq.)
Recta més llarga:
636 metres
Rècords en cursa:
Moto GP: J. Lorenzo (2009)
1:56.670
125: L. Cecchinello (2003)
2:07.836
Vencedors 2009
Valentino Rossi (Yamaha)
Moto GP
Marco Simoncelli (Gilera)
250 cc
Nico Terol (Aprilia)
125 cc
Mundial 2010. Moto GP
1r Jorge Lorenzo (Yamaha)
210
2n Dani Pedrosa (Honda)
138
3r Andrea Dovizioso (Honda)
115
4t Casey Stoner (Ducati)
103
5è Valentino Rossi (Honda)
90
15è Aleix Espargaró (Ducati)
28
Mundial 2010. Moto 2
1r Toni Elias (Moriwaki)
136
2n Thomas Luthi (Moriwaki)
94
3r Andrea Iannone (Speed Up)
90
4t Julián Simón (Suter)
77
5è Shoya Tomizawa (Suter)
76
Mundial 2010. 125 cc
1r Marc Márquez (Derbi)
157
2n Pol Espargaró (Derbi)
131
3r Nicolás Terol (Aprilia)
118
4t Bradley Smith (Aprilia)
105
5è Tomoyoshi Koyama (Aprilia)
77
8è Esteve Rabat (Aprilia)
63
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)