Més motor

MOTOR / GRAN PREMI DE LA REPÚBLICA TXECA DE MOTOCICLISME

Imprevist per a Márquez

El pilot de Derbi cau en la darrera volta dels entrenaments i es fa una luxació a l'espatlla

A Moto GP la pluja escapça una jornada dominada una altra vegada per Jorge Lorenzo

Jorge Lorenzo
YAMAHA
«Veurem com estar el circuit, però espero que no plogui per poder continuar el treball amb els settings que hem utilitzat avui»
Dani Pedrosa
HONDA
«No hem pogut provar tot el que teníem planejat amb els pneumàtics per culpa de la pluja, però fins aleshores el feeling amb la moto havia estat molt bo»
Valentino Rossi
YAMAHA
«Després d'unes quantes voltes he començat a sentir dolor a l'espatlla i a la cama, però en general la meva condició ha millorat molt respecte a la darrera cursa»
Marc Márquez
DERBI
«L'espatlla em fa una mica de mal. Si el metge em deixa demà [per avui] intentarem fer unes voltes i valorar la situació»

Mal inici per a Marc Márquez en la tornada al campionat. El pilot de Cervera, que no va poder ser en cap moment el més ràpid –Nico Terol, lesionat a Alemanya, va marcar un sensacional 2:08 pelat que el va situar mig segon per sobre de la resta de la graella–, va caure en la darrera volta dels entrenaments i va fer-se una luxació a l'espatlla dreta. En principi no s'ha de patir per la seva presència demà a la cursa, però una altra cosa serà en quines condicions podrà fer-ho. En Moto GP, sense novetats en l'horitzó: Jorge Lorenzo fent la volta més ràpida en uns entrenaments en què Dani Pedrosa va mostrar tenir les coses força clares des del primer moment.

Per sobre la moto.

Eren els darrers cinc quilòmetres del dia quan, sortint del tercer revolt, obrint gas, la moto va fuetejar Márquez, fent que el de Derbi impactés amb força contra el terra i es lesionés l'espatlla. Ràpidament va ser portat a la zona mèdica del circuit, on el doctor Costa li va reduir la luxació tornant-li l'espatlla a lloc. Avui, segons com es trobi, Márquez valorarà juntament amb Costa si pot prendre part en els entrenaments lliures del matí o, per contra, si només pot fer-ho en els oficials. I, segons quines siguin les sensacions, es podrà saber amb exactitud si el seu primer lloc en el mundial es veurà seriosament amenaçat després de la cursa de demà. Rere l'intractable Terol, Smith, Márquez, Espargaró i Rabat, això sí, amb el Tito a gairebé un segon i mig del primer lloc.

Pel que fa a Moto GP, bones sensacions per als quatre pilots oficials de Yamaha i Honda. Lorenzo, més de mig segon més ràpid que Pedrosa, va provar els dos compostos de pneumàtics. El de Castellar, també satisfet, va trobar-se molt còmode des del primer moment i durant molta estona dels entrenaments va marcar el millor temps. I Rossi, que per primer cop des que ha tornat de la lesió va poder centrar-se a provar, va tenir temps per testar els dos settings que tenia previst. Aleix Espargaró va fer el dotzè temps, això sí, al davant del seu company Kallio.

Rossi anunciarà el seu futur després de la cursa.
El pilot italià Valentino Rossi farà públic demà, un cop acabi la cursa, quin serà el seu futur la temporada vinent. Llevat d'un gir radical –ara per ara del tot imprevist–, el 46 lluirà al carenat de l'equip oficial de Ducati, deixant un lloc a Yamaha que ocuparia Ben Spies. Un cop això, s'haurà de veure quin és el camí que seguirà Fiat, el patrocinador italià de la fàbrica japonesa.
Elias dóna raons a la seva sanció.
Toni Elias va ser l'únic dels pilots de la graella de Moto 2 que no va prendre part en els primers entrenaments lliures, sancionat per haver trencat el reglament que limita els tests entre curses. «L'equip em va dir que podia rodar –deia el manresà, que va provar la moto a Misano–. No pot ser i ho acceptem. Hem d'estar concentrats per demà [avui] i aprofitar el temps.» Elias només tindrà els 60 minuts dels lliures d'avui per posar a punt la moto.
Torna Àxel Pons.
El pilot barceloní Àxel Pons va ser el millor dels catalans en la graella de Moto 2, en els seus primers entrenaments des del 26 de juny, quan va caure al Gran Premi d'Holanda i va lesionar-se. Després es va absentar del Gran Premi deCatalunya i del d'Alemanya.

ENTRENAMENTS

Moto GP
1r Jorge Lorenzo (Yamaha)
1:57.215
2n Dani Pedrosa (Honda)
1:57.756
3r Valentino Rossi (Yamaha)
1:57.821
4t Andrea Dovizioso (Honda)
1:57.873
5è Nicky Hayden (Ducati)
1:58.286
6è Colin Edwards (Yamaha)
1:58.497
7è Casey Stoner (Ducati)
1:58.532
8è Marco Simoncelli (Honda)
1:58.840
12è Aleix Espargaró (Ducati)
1:59.254
Moto 2
1r Fonsi Nieto (Moriwaki)
2:04.875
2n Karel Abraham (FTR)
2:04.877
3r Shoya Tomizawa (Suter)
2:04.907
4t Gabor Talmacsi (Speed Up)
2:05.010
5è Julián Simón (Suter)
2:05.032
6è Yuki Takahashi (Tech 3)
2:05.039
28è Àxel Pons (Pons Kalex)
2:06.761
34è Ricard Cardús (Bimota)
2:07.187
36è Joan Olivé (Promoharris)
2:07.373
125 cc
1r N. Terol (Aprilia)
2:08.010
2n B. Smith (Aprilia)
2:08.517
3r Marc Márquez (Derbi)
2:08.798
4t Pol Espargaró (Derbi)
2:08.822
5è Esteve Rabat (Aprilia)
2:09.454
6è Danny Webb (Aprilia)
2:09.825
7è R. Krummenacher (Aprilia)
2:09.858
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)