Dakar

Orlando Terranova i el copilot català Dani Oliveras guanyen la sisena etapa

El pilot argentí Orlando Terranova i el seu copilot de Vilablareix Dani Oliveras (BRX), han estat els vencedors de la sisena etapa en la modalitat de cotxes del Dakar, amb una especial de 404 quilòmetres amb sortida i arribada a Riad. Terranova no guanyava una etapa del Dakar des del 2015. El suec Mattias Ekstrom (Audi) ha acabat segon a 1:06 i el saudita Yazeed Al-Rajhi (Toyota) ha estat tercer a 1:49 i se situa segon en la general, a 50:19 del qatarià Nasser Al-Atiyah (Toyota), el líder indiscutible que ha augmentat el seu avantatge tot i acabar desè. El francès Sébastien Loeb (BRX) ha perdut 15 minuts respecte d’Al-Attiyah i és tercer en la general a 50:25. També s’ha refet de tràngols anteriors –va bolcar en la quarta etapa–Nani Roma (BRX), que ha acabat en una brillant cinquena posició a 3:34. Laia Sanz (Mini), que no s’ha vist relegada a posicions molt endarrerides com en jornades anteriors i ha pogut sortir amb el grup capdavanter, ha fet una gran cursa i ha acabat a 15:42 del vencedor. L’argentí Lucio Álvarez i el copilot igualadí Arman Monleón (Toyota) han entrat a 21:59 i són quarts en la general a 1h06:58.

Amenaça terrorista?

Per un altre costat, el ministre d’assumptes exteriors francès Jean-Ives Le Drian, ha admès que es plantegen la suspensió del Dakar arran de l’explosió d’un cotxe el dia 29 a Yeda, a l’hotel Donatello, en el qual va resultar ferit a les cames el pilot Philippe Bourton. En declaracions a la cadena BFM TV , el ministre assegura que han investigat la possibilitat que es tractés d’un acte terrorista contra interessos francesos i han demanat als organitzadors del Dakar i als funcionaris saudites que reforcin les mesures de seguretat, sense descartar suspendre la prova, fet que s’analitzarà demà en l’etapa de descans. “Hauria valgut la pena renunciar a aquesta prova esportiva. Hem d’estar molt alerta”, ha admès el polític.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)