MotoGP

Quartararo talla el bacallà

Motor. El campió del món estableix un nou rècord al circuit de Mandalika i domina els entrenaments amb mà de ferro. Márquez (14è) cau dos cops

El francès Fabio Quartararo (Yamaha), el vigent campió del món, va corroborar el domini exhibit divendres en les primeres sessions d’entrenaments i va aconseguir ahir al circuit de Mandalika la posició preferent del Gran Premi d’Indonèsia, la segona prova del mundial de MotoGP. El campionat torna al país asiàtic després d’un parèntesi de 25 anys. Amb 80 milions de motos circulant pels carrers, Indonèsia té delit per aquest esport.

Quartararo, que segella la seva setzena pole en la categoria i esvaeix les males sensacions de Qatar, va establir amb 1:31.067 el nou rècord oficial del circuit, tot i que en el test, en què els registres no es computen, Pol Espargaró el va millorar: 1:31.060. L’acompanyaran en la primera fila l’espanyol Jorge Martín (Ducati), poleman a Qatar, i el francès Johan Zarco (Ducati), tercer. De fet, hi ha quatre Ducati en les dues primeres files.

El primer català en la graella serà Àlex Rins (Suzuki), vuitè, mentre que Aleix Espargaró (Aprilia) sortirà desè. Marc Márquez (Honda), que té problemes greus en l’entrada als revolts amb una moto a la qual no s’acaba d’adaptar, va caure dues vegades sense conseqüències en els revolts 13è i 12è, amb només vuit minuts de diferència. Divendres (22è), també va anar per terra. Va fer el 15è registre i sortirà 14è per una penalització a Morbidelli. Mala peça al teler en un circuit poc propici als avançaments en què s’esperen temperatures altes que escenificaran una cursa de desgast infernal en què la conservació dels pneumàtics serà clau. El cerverí té bones condicions físiques, tant al braç dret com a la vista, però no acaba d’arrencar. Pol Espargaró (Honda) partirà des de la setzena posició en una qualificació desastrosa per a la firma japonesa, que havia fet un test de nivell en el mateix escenari fa quatre dies. Àlex Márquez (Honda) va ser dinovè i Maverick Viñales (Aprilia) sortirà el vintè. També va fer figa el campió del 2020 Joan Mir (Suzuki): 18è.

El gironí Albert Arenas (Kalex) va certificar el sisè millor registre en Moto2 amb 1:36.581. El seu company d’equip, el britànic Jake Dixon (Kalex) va ser el més ràpid amb 1:35.799 i va celebrar la primera pole de la seva carrera, al davant d’Augusto Fernández (Kalex) i de Sam Lowes (Kalex). El tortosí Jeremy Alcoba (Kalex) va obtenir el quinzè millor registre. En Moto3, el valencià Carlos Tatay (CFMoto) va celebrar la pole (1:41.232) al davant del brasiler Diogo Moreira (KTM) i de l’indonesi Mario Aji (Honda). El català Xavier Artigas (CFMoto), per la seva banda, va ser quart, a només tres dècimes, i aspira a tot.

EL PROTAGONISTA

Hauria pogut evitar la segona caiguda del dia, però venia d’una bona volta i sabia que era la meva única oportunitat
Estem lluny i es fa difícil extreure’n conclusions positives, però en la cursa hauré d’atacar de bon inici
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)