MotoGP

Oliveira és el millor sota la pluja i guanya de manera clara el GP d’Indonèsia

Quartararo acaba segon i Rins ocupa la cinquena plaça. Marc Márquez cau en el ‘warm up’ passa per l’hospital i no disputa la cursa

Miguel Oliveira (KTM) ha sigut el millor sota la pluja i ha guanyat clarament el GP d’Indonèsia. El portuguès s’ha imposat en un circuit molt moll, en una cursa reduïda a 20 voltes i que s’ha disputat una hora i quart més tard per la tempesta que ha caigut abans de l’inici. Miguel Oliveira s’ha situat primer en la segona volta, no ha mirat enrere i ha anat a buscar la victòria. La segona posició ha estat pel campió mundial Fabio Quartararo (Yamaha) que sortira de la pole, ha cedit uns llocs en les primeres voltes i després ha remuntat en unes condicions de terra mullat i pluja que no li agraden. Àlex Rins (Suzuki) ha fet una bona sortida, s’ha situat tercer en la tercera volta, però ha baixat fins a la cinquena plaça final. Aleix Espargaró (Aprilia) ha acabat novè. El líder del mundial, Enea Bastianini (Duxcati) ha ocupat l’onzena posició i manté la primera plaça en la general.

Marc Márquez (Honda) no ha disputat la cursa perquè ha patit una forta i espectacular caiguda en el warm up previ a la cursa. Ha fet una volada d’un parell de metres i ha impactat amb duresa contra el terra. S’ha aixecat pel seu propi peu i ha estat evacuat en helicòpter a un hospital per passar una revisió mèdica. El pilot està bé, però ha tingut un traumatisme en el cap i s’ha decidit que no disputés la prova.

La cursa s’ha disputat a només 20 voltes, estava prevista a 27, perquè en alguns revolts l’asfalt estava en males condicions per la forta calor, tal i com s’havia apreciat en les altres categories. Desprès la sortida s’ha ajornat una hora i quart perquè la forta pluja ha aparegut abans que s’iniciessin els protocols de l’inici de la cursa i s’obris el pit-lane. Ha arribat una forta tempesta amb llamps i trons a sobre el circuit de Mandalika i fins i tot un llamp ha caigut just al costat de la pista. La sortida s’ha ajornat un parell de vegades i fins i tot una dona ha passat pel pit-lane fent una especie de cerimònia per veure si feia que la pluja s’aturés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)