Fórmula 1

Verstappen venç a l’Aràbia Saudita en un final frenètic amb Leclerc

El neerlandès Max verstappen (Red Bull) ha exercit de vigent campió del món i ha guanyat avui al sinuós circuit urbà de Jeddah el Gran Premi de l’Aràbia Saudita, en un final taquicàrdic en que s’ha jugat la victòria amb el monegasc Charles Leclerc (Ferrari), el vencedor de la primera prova i líder del mundial, que ha sumat un punt addicional amb la volta ràpida. El madrileny Carlos Sainz (Ferrari) ha estat tercer i el mexicà Sergio Checo Pérez (Red Bull), que ha entrat al garatge tot just abans d’un accident i del reagrupament posterior que l’ha ressituat tercer qua era líder solvent, s’ha hagut de conformar amb el quart lloc.

Lewis Hamilton, eliminat ahir en la Q1 i que ha sortit quinzè, ha progressat amb solvència i en la 25a volta ja era sisè i conservant el pneumàtic inicial després de superar el sorprenent Kevin Magnussen (Haas). Ha acabat finalment desè. El seu company George Russell ha estat cinquè.

Pérez ha defensat amb autoritat la seva posició preferent en la sortida davant l’amenaça de Leclerc. Sainz, en canvi ha cedit a les primeres de canvi el tercer lloc a Verstappen. Esteban Ocon (Alpine) s’ha enlairat al cinquè lloc avançat a Rusell en l’altre moviment més destacat dels primers revolts, tot i que el britànic ha recuperat la cinquena posició en la quarta volta. Ocon i Fernando Alonso –sisè–, companys d’equip,h an protagonitzat una lluita acarnissada, ha estat apunt de tocar-se, fins que l’asturià l’ha superat en la setena volta. Russell ho ha aprofitat per marxar amb determinació i, tot seguit, ha millorat el seu ritme deixant enrere els dos monoplaces de color rosa. Mentre, Pérez ja li treia més de dos segons a Leclerc, quatre a Verstappen i sis a Sainz en un cap de cursa més tranquil.

Mala sort de pérez

Però Pérez ha estat de pega. Ha entrat a boxes en la setzena volta per posar pneumàtics durs, tot just abans que Nicholas Latifi (Williams) s’estimbés i sortís a la pista el cotxe de seguretat, circumstància que la resta de favorits han aprofitat per entrar al garatge. La cursa s’ha rellançat en la vintena volta. El mexicà s’ha vist relegat al tercer lloc, amb Leclerc líder, Verstappen, segon, i Sainz, quart. El madrileny l’ha avançat. Leclerc, a bodes em convides, ha marxat com un coet. S’ha jugat la victòria amb Verstappen. En la volta 37/50, tant Alonso com Daniel Ricciardo (McLaren) s’han quedat clavats i han hagut de plegar.

Duel de gran nivell

El tram final ha estat espectacular. Verstappen ha avançat Leclerc en la 43a però el de Ferrari li ha tornat la jugada de seguida apel·lant al DRS –el monegasc li havia obert la porta expressament–i ha marxat esperitat, exhibint grans dots d’estratègia. El neerlandès ha après la lliçó, s’hi ha regirat, i ha sabut esperar ben enganxat al darrera abans de creuar la línia blanca per tenir l’opció d’impulsar-se amb el DRS. Ha donat el cop definitiu en la 47a volta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)