MotoGP

Bagnaia fa la ‘pole’ a Jerez i Aleix Espargaró és tercer

Motor. És la primera posició preferent de l’italià aquesta temporada en MotoGP. Marc Márquez sortirà des de la cinquena plaça de la graella del GP d’Espanya

Francesco Bagnaia va ser el més ràpid en la qualificació de MotoGP del GP d’Espanya i va aconseguir la seva primera posició preferent d’aquesta temporada al circuit de Jerez. L’italià, que encara té dolor a les espatlles per la seva caiguda en el darrer gran premi a Portugal, va superar per més de quatre dècimes Fabio Quartararo, l’actual líder del mundial i guanyador de l’última cursa, que havia fet unes bones sessions d’entrenament. A la primera línia, en el tercer lloc, també hi serà Aleix Espargaró, que va fer una bona qualificació i es va quedar a una mica més de set dècimes i mitja del millor temps.

Marc Márquez va ocupar la cinquena posició a gairebé un segon del millor registre. El cerverí, conscient dels problemes de la seva Honda, va seguir la roda de Francesco Bagnaia en la primera sortida a pista per fer el temps, i la de Fabio Quartararo en la segona. Maverick Viñales sortirà des de la dotzena posició. Els tres catalans que van disputar la Q1 no la van superar. Pol Espargaró va quedar fora de la Q2 per 3 mil·lèsimes i sortirà tretzè, Àlex Rins va ser el catorzè i Àlex Márquez ocuparà la 22a posició a la graella.

En Moto2 el japonès Ai Ogura va aconseguir la seva primera pole en la categoria, en superar per només 10 mil·lèsimes l’italià Tony Arbolino. El líder del mundial, l’italià Celestino Vietti, sortirà sisè. Albert Arenas va superar la Q1 i va tenir problemes en la Q2 perquè li van cancel·lar diverses voltes per haver superat els límits de la pista. Finalment sortirà dotzè, en fer el seu temps vàlid en l’última volta. Jeremy Alcoba es va quedar en la Q1 i ocuparà el 23è lloc en la sortida. El mallorquí Izan Guevara va fer la posició preferent en Moto3 i va sumar la segona de la temporada. El seu company d’equip, el castellonenc Sergi Garcia Dols, líder del mundial, va ser segon, i la marca gironina Gas Gas sortirà des de les dues primeres places. Xavier Artigas va superar la Q1 amb el quart temps i després va fer una gran Q2, en què es va situar en la sisena posició de la graella de sortida. Gerard Riu (KTM) sortirà des de la 22a posició.

La copa del món de MotoE es va estrenar al circuit de Jerez i la primera victòria va ser per al brasiler Eric Granado. Jordi Torres, que defensa el títol, va acabar cinquè i el debutant Marc Alcoba, novè.