Més motor

MOTOR

GRAN PREMI D'INDIANAPOLIS DE MOTOCICLISME

No perd l'optimisme

Pedrosa vol rodar amb els temps del 2009, mentre que Lorenzo no correrà riscos pensant en el títol

Elias i Márquez defensaran el lideratge de Moto 2 i 125 cc, respectivament

Jorge Lorenzo
«Hem de mirar de no prendre gaires riscos, tot i que m'agradaria repetir el resultat de Laguna Seca»
«El circuit d'Indianapolis m'agrada molt i té una història apassionant. Volem continuar aquesta gran temporada aquest cap de setmana»
Dani Pedrosa
«A Brno vam rodar molt ràpids i regulars, o sigui que l'objectiu d'aquest cap de setmana és tornar a pilotar amb aquest ritme»
«Arribo amb bones sensacions i em sento a punt per acabar el treball que no vam poder completar en l'última cursa aquí»
Valentino Rossi
«Aquest any arribem en una situació diferent a la de l'any passat. Vaig cinquè en el campionat i no estic al cent per cent de la meva condició física, però em sento cada cop més fort»
«Indianapolis és un lloc especial i sempre és divertit competir a Amèrica. Tinc grans records de l'any passat»
Toni Elias
«Liderem el campionat, però hem de continuar centrats, perquè encara queden molts punts en joc i, tot i que anem a Indianapolis amb la intenció de guanyar, els nostres rivals estan molt forts»
Marc Márquez
«Em trobo força millor que fa una setmana i he estat fent rehabilitació al CAR de Sant Cugat. Encara em falta molta força per estar al cent per cent, però tinc ganes de fer-ho bé. Intentarem tornar a pujar al podi»

El mundial de motociclisme arriba a un dels circuits més prestigiosos i amb més tradició del planeta motor, Indianapolis. Després del monòleg de Jorge Lorenzo a Brno, Dani Pedrosa intentarà esborrar la caiguda de l'any passat (que el va fer ser desè) i buscarà la tercera victòria de la temporada, que li permetria somiar amb el que ara sembla una utopia, prendre el campionat del món al pilot mallorquí. I és que Lorenzo arriba a la cita americana amb un coixí de 77 punts –una barbaritat a set curses del final– i en un estat de forma impecable: set victòries i tres segons llocs en les deu proves disputades fins ara. Lorenzo, fins i tot, es pot permetre el luxe de no forçar la màquina i assegurar uns punts que li serien molt valuosos per al seu gran objectiu de la temporada, el títol mundial. Pedrosa, doncs, es fixa com a objectiu principal mantenir el bon ritme exhibit a Brno que el condueixi al lloc més alt del podi.

L'any passat ja va marcar uns temps espectaculars, va ser el millor durant els entrenaments i va aconseguir la posició preferent per més de mig segon. L'únic problema, però, va ser la caiguda durant la cursa que el va fer ser desè. «Espero completar la feina que vam deixar a mitges l'any passat», afirma el pilot vallesà. Indianapolis és un circuit on s'hi sent molt còmode, ja que és ràpid i tècnic. Pedrosa, a més, tindrà l'al·licient de saber que si queda, com a mínim, setè, es convertirà en el quart pilot de la història amb més punts acumulats durant la seva carrera esportiva, darrere de Valentino Rossi, Loris Capirossi i Max Biaggi. Per la seva banda, serà el primer gran premi després de l'anunci de la marxa de Rossi a Ducati l'any que ve. El pilot italià arriba tocat físicament, tot i que no descarta donar la sorpresa i repetir la victòria que va aconseguir l'any 2008 enmig de l'huracà Ike. L'italià només ha aconseguit una victòria aquesta temporada, la que va obrir el curs a Qatar.

A Moto 2, Toni Elias gestionarà els 55 punts d'avantatge i intentarà aconseguir, per primer cop en la seva carrera esportiva, tres victòries consecutives. Andrea Iannone s'entreveu com el seu principal rival, però el cert és que el manresà i l'equip Gresini han aconseguit un moment de forma extraordinari.

Amb més problemes arriba a la cita el líder dels 125 cc, Marc Márquez, a causa de la lesió a l'espatlla que es va fer a Brno. El pilot de Cervera ha pogut descansar uns dies, però encara no està del tot recuperat. Pol Espargaró ho aprofitarà per retallar-li algun dels 15 punts que el separen de Márquez en la classificació general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)