Més motor

Àlex Palou suma el seu primer podi de l’any en la segona cursa de la IndyCar

El pilot català ha finalitzat tercer en una accidentada i renyida cursa al Texas Motor Speedway, just darrere de Pato O’Ward i Josef Newgarden

Àlex Palou (Chip Ganassi) ha aconseguit el primer podi de la temporada 2023 de la IndyCar després de fer-se amb la tercera posició del XPEL 376 al Texas Motor Speedway en una cursa amb un final caòtic i mogut. La victòria se l’ha emportat Josef Newgarden (Penske), seguit de Patricio O’Ward (McLaren) i del pilot català. Completant el Top-5, ha finalitzat David Malukas (Dale Coyne) i Scott Dixon (Chip Ganassi).

La cursa ha donat el tret de sortida amb la bandera verde i Dixon ha passat a Fèlix Rosenqvist (McLaren) per la primera posició, mentre que Àlex Palou després de passar al pilot suec. A poc a poc, s’ha posat al capdavant de la cursa Newgarden gràcies al seu bon ritme, darrere d’O’Ward i Palou. A la volta 46, començaven les primeres aturades i, uns girs més tard, gràcies a una bandera groga, tothom ha entrat a boxes.

Tota aquesta situació no ha fet canviar la taula i, per tant, Palou es mantenia tercer. A la rellançada, el de Chip Ganassi s’ha mostrat molt agressiu, col·locant-se com a líder de la cursa, tot i que no l’ha durat molt, ja que el pilot de Penske l’ha avançat. Poc després, O’Ward i Romain Grosjean (Andretti) han estat qui han passat al català. Qui també ha avançat al dorsal 10 ha estat el seu company Dixon.

Les voltes han passat, amb el risc de pluja sota els caps. En el gir 110, Newgarden ha aturat a boxes i, posteriorment, ha estat el torn de Grosjean. 5 voltes més tard, tant el català com el mexicà han canviat les seves rodes i, a la volta següent, Dixon és qui s’ha aturat.

A la volta 130, O’Ward ha passat a Newgarden pel lideratge. A poc a poc, el mexicà s’ha escapat gràcies a un ritme sensacional, doblant fins al tercer lloc. Mentrestant, Palou ha avançat a Dixon per la quarta posició. Amb 166 girs, era torn d’una nova fornada d’aturades, destacant a Pato, que ha perdut alguns segons a l’aturada. El més destacat en aquest torn de parades ha estat Palou, que ha passat a Grosjean per la tercera posició.

Unes voltes més tard, una situació de bandera groga s’ha tornat a produir. Això ha fet que els líders hagin aturat gràcies a la volta d’avantatge respecte a la resta de la graella. Poc després, pilots com Palou, Dixon o Grosjean s’han aturat a boxes, amb el català quedant-se a la tercera posició.

En la rellançada, Palou ha passat a Newgarden i O’Ward per col·locar-se al capdavant, tot i que l’australià el passaria, però el català tornaria a posar-se primer. La festa d’avançaments ha continuat durant les següents voltes, però tot això s’aturaria, ja que s’ha generat una bandera groga. Durant aquest període, tant O’Ward com Newgarden han aturat, deixant a Palou com a líder.

A la rellançada, tots dos han avançat cap a les primeres posicions, però l’acció es trencaria amb una nova bandera groga, amb alguns aturant-se a boxes. La cursa s’ha reiniciat i Palou ha avançat a O’Ward només iniciar la cursa, tot i que no l’ha durat molt. Amb 2 voltes per finalitzar, Grosjean ha impactat amb el mur, generant una bandera groga, la qual ha finalitzat amb la cursa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)