MotoGP

Àlex Rins fa les Amèriques

Motor. El barceloní completa un gran cap de setmana a Texas i suma el seu quart triomf en el circuit d’Austin, un en Moto3, un altre en Moto2 i dos en la màxima categoria de MotoGP

El cap de setmana que ha fet Àlex Rins al circuit d’Austin, Texas, durant el GP de les Amèriques ha estat molt complet i vorejant la perfecció. I a més ho ha aconseguit amb una moto, l’Honda, i en un equip, el LCR Team, en què s’ha estrenat en aquesta campanya després de la seva marxa obligada de Suzuki per la desaparició de l’equip. El barceloní va ser segon en la qualificació, i també va ser segon en la cursa a l’esprint de dissabte, tots dos cops només superat per l’actual campió mundial Francesco Bagnaia, mentre que va guanyar en la cursa del gran premi de diumenge.

Amb aquest triomf, Àlex Rins ha sumat la seva sisena victòria en la màxima categoria des que hi va arribar amb Suzuki la temporada 2017, i la segona aquest circuit del GP de les Amèriques, ja que també hi va guanyar l’any 2019.

El barceloní ha continuat amb el seu idil·li en aquest traçat de 5,513 km i de 20 revolts, nou a la dreta i onze a l’esquerra, en què ha aconseguit guanyar en les tres categories, Moto3, Moto2 i MotoGP. Àlex Rins va estar present en l’estrena del circuit d’Austin en el mundial de motociclisme l’any 2013 i va ser el primer guanyador en la categoria de Moto3. També va aconseguir la victòria en la categoria de Moto2 l’any 2016, i les dues esmentades de MotoGP.

En onze temporades s’han disputat deu grans premis a Austin, ja que l’any 2020 el mundial no hi va anar per la pandèmia. Àlex Rins es va perdre la cursa del 2017, la primera en què competia en MotoGP per una lesió, i després es va retirar en l’edició del 2018. En les altres vuit curses en què va acabar, dues en Moto3, dues en Moto2 i quatre en MotoGP, sempre ho va fer en les quatre primeres posicions i en sis ocasions ho va fer al podi, quatre com a guanyador.

En aquesta edició del 2023, Àlex Rins ha estat al podi dues vegades, ja que en la nova cursa a l’esprint de dissabte va ocupar el segon lloc, i en la cursa de gran premi de diumenge va aconseguir la victòria.

Quan Pecco ha sortit i ha començat a anar superfort, l’única manera que podia recuperar era portant la moto al límit per sobre dels «pianos»
Quan ha caigut m’he despistat una mica, he fet un parell d’errades. Per dins pensava: «Com m’atrapin l’he cagat»
He començat a anar fort, a seguir el meu ritme, i la veritat que molt bé, molt content i feliç
He sabut mantenir la concentració, fer poques errades, que amb el vent que feia era fàcil fer-ne
S’ha de tocar de peus a terra, només és la nostra tercera cursa
Àlex Rins
ÀLEX RINS
Victòries en Moto GP
2019. Suzuki 2 victòries (GP de les Amèriques i GP de la Gran Bretanya)
2020. Suzuki 1 victòria (GP de l’Aragó)
2022. Suzuki 2 victòries (GP d’Austràlia i GP del País Valencià)
2023. Honda 1 Victòria (GP de les Amèriques)
Resultats a Austin
2013. Moto3 - KTM Primer
2014. Moto3 - Honda Quart
2015. Moto2 - Kalex Tercer
2016. Moto2 - Kalex Primer
2017. MotoGP - Suzuki No participa
2018. MotoGP - Suzuki Retirat
2019. MotoGP - Suzuki Primer
2020. MotoGP - Suzuki No es disputa
2021. MotoGP - Suzuki Quart
2022. MotoGP - Suzuki Segon
2023. MotoGP - Honda Primer
cursa esprint Segon
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)