MotoGP

El GP número 1.000, a Le Mans

Motor. El mundial de motociclisme va començar l’any 1949 i en el GP de França d’aquest cap de setmana se celebrarà un aniversari destacat després de 75 temporades

El GP de França que es disputarà a partir de divendres en el circuit de Le Mans serà el gran premi número 1.000 del mundial de motociclisme. Serà la cinquena prova d’aquesta temporada i tindrà com a novetat l’inici del mundial de la categoria de MotoE, amb la disputa de les dues primeres curses.

El mundial de motociclisme va començar l’any 1949 amb les categories de 125 cc, 250 cc, 350 cc i 500 cc i el primer gran premi es va disputar en el circuit de l’Illa de Man, a la Gran Bretanya. Al llarg d’aquestes 75 temporades hi ha hagut diferents canvis de categoria amb l’aparició de les 50 cc i 80 cc i la desaparició d’altres, fins a arribar a les actuals de Moto3, Moto2, MotoGP i MotoE.

Aquests 1.000 grans premis s’han disputat en un total de 73 circuits diferents, sis a l’Estat espanyol, dos dels quals a Catalunya. En el tercer any del mundial, el 1951, ja es va córrer en el circuit de Montjuïc i en diferents períodes s’hi van disputar 17 grans premis amb la denominació de GP d’Espanya, i l’últim va ser l’any 1976. El mundial va tornar a Catalunya l’any 1992 després de la construcció del circuit de Montmeló, i des de llavors s’han disputat 31 grans premis de manera ininterrompuda. Els quatre primers, del 1992 al 1995, es va anomenar GP d’Europa, i a partir del 1996 ja va ser el GP de Catalunya.

La pròxima prova del mundial de motociclisme a terres catalanes serà del divendres 1 al diumenge 3 de setembre en el Circuit Barcelona-Catalunya. Serà l’onzena prova d’aquesta temporada, el 49è gran premi que es farà a Catalunya i el 1.006è del mundial de motociclisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)