MotoGP

Marc Márquez torna a la competició aquest cap de setmana a Le Mans

El català Marc Márquez (Honda RC 213 V) torna a la competició, després de diversos grans premis d’inactivitat després de la lesió que es va produir en una mà al circuit portuguès de Portimão, al Gran Premi de França de MotoGP que aquest cap de setmana es disputa al mític traçat de Le Mans. A Le Mans es disputarà la cinquena prova de la temporada 2023 de MotoGP, en què el gran al·licient serà el retorn a pista de Marc Márquez, que després de consultar amb tres equips mèdics diferents, tots els implicats estan satisfets amb la curació de l’os de la mà dreta.

L’objectiu principal del cap de setmana per al pilot serà recuperar el ritme de la competició en un traçat en què Marc Márquez ha pujat a dalt de tot del podi en tres ocasions a la categoria de MotoGP. El doctor Ignacio Roger de Oña, de la Unitat de mà i microcirurgia a l’Hospital Ruber Internacional, explica en la nota de premsa de l’equip de Márquez que “ahir es va realitzar la consulta de seguiment del pacient Marc Márquez, que es troba en tractament per una fractura a la base del primer metacarpià”. “Després d’una avaluació de la seva situació clínica i després de revisar les seves radiografies i escàner, s’ha observat una millora notable en la consolidació de la fractura. En base als resultats de l’avaluació, els tres equips mèdics que seguien el cas han determinat que el pacient està en condicions de tornar a competir en MotoGP aquesta setmana”, afegeix la nota de premsa.

Joan Mir, el seu company d’equip, seguirà treballant aquest cap de setmana per millorar el seu rendiment sobre l’Honda per intentar aconseguir un bon resultat després de la seva victòria l’any 2017 en Moto3 i un tercer lloc el 2018 en la seva primera temporada com a pilot de Moto2.

Marc Márquez s’ha mostrat “molt content de tornar amb l’equip, a punt per pilotar la meva moto de nou i per això vull donar les gràcies al meu equip mèdic per la seva professionalitat i consells durant les últimes setmanes”. “Per descomptat, com a pilot sempre vols estar de retorn com més aviat millor, però amb una lesió com aquesta era molt important deixar que es curés i ara estic aquí i totalment centrat a pilotar, no he de preocupar-me per la lesió, ja que està completament curada, així que veurem què ens ofereix el Gran Premi de França i, el més important, treballar al màxim”, ha comentat Marc Márquez en la nota del seu equip.

El seu company, Joan Mir, campió del món de MotoGP el 2020, ha reconegut que arriben a França “amb la ment oberta”. “Vam tenir un atrafegat test dilluns en què vam poder provar algunes coses, sobretot treballant en la posada a punt de la base de la moto”.

“Espero que en puguem treure profit durant el cap de setmana ja que França sempre té el factor meteorològic afegit. Sovint fa fred o plou i, en aquests moments, sembla que fa una mica més de fred, però aquestes condicions semblen caure’ns millor aquest any, així que el nostre objectiu és aprofitar al màxim la situació que tenim i passi el que passi, seguirem treballant junts”, ha recalcat Mir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)