MotoGP

Martín venç Bagnaia en el duel dels dos millors

Motor. El madrileny guanya la seva segona cursa de MotoGP en superar per només 64 mil·lèsimes el campió mundial. Àlex Márquez finalitza en la setena plaça del GP d’Alemanya

Jorge Martín i Francesco Bagnaia van protagonitzar una intensa i espectacular lluita en el GP d’Alemanya que va enfrontar els dos primers classificats de la general del mundial. El madrileny va acabar al davant i va aconseguir guanyar la seva segona cursa de gran premi en MotoGP. Jorge Martín va guanyar dissabte la cursa en l’esprint i aquella victòria el va situar segon de la general al darrere de l’italià.

Jorge Martín i Francesco Bagnaia es van distanciar des de l’inici de la resta de rivals i durant les 30 voltes van anar molt a prop i es van avançar un parell de cops. A dues voltes del final, l’italià va arribar a tocar per darrere el madrileny, no va passar res i la lluita es va mantenir. Finalment, Jorge Martín es va emportar una ajustada victòria per només 64 mil·lèsimes. La tercera posició va ser per a Johann Zarco, el company d’equip de Jorge Martín.

El millor català classificat va ser Àlex Márquez, que va finalitzar en la setena posició. Les Aprilia no van tenir el seu gran premi i Aleix Espargaró va acabar fora dels punts, en la setzena plaça, després d’anar de més a menys degut als problemes físics que té des del darrer gran premi. Maverick Viñales va haver d’abandonar en la vuitena volta per problemes en el motor de la seva Aprilia.

Primer triomf d’Öncü

El turc Deniz Öncü va aconseguir la seva primera victòria en el mundial en guanyar la cursa de Moto3. Acumulava set podis en la categoria i buscava des de fa temps el seu primer triomf, que va arribar en la seva 63a cursa. Deniz Öncü va superar el japonès Ayumu Sasaki en el darrer revolt després de recuperar més d’un segon i mig de desavantatge. El líder del mundial, Daniel Holgado, va acabar tercer i va ampliar el seu avantatge. Xavier Artigas va entrar a meta en la desena plaça, però el van sancionar amb una posició per sortir dels límits de pista en l’última volta i va acabar onzè. Va estar en el grup que lluitava per la cinquena posició.

En Moto2, Pedro Acosta va dominar com va voler la cursa i va aconseguir la seva quarta victòria de la temporada amb més de dos segons i mig d’avantatge sobre Tony Arbolino, el líder del mundial. L’italià va intentar seguir el murcià en les primeres voltes, però no va poder i al final es va saber defensar amb èxit dels atacs de Jake Dixon i va mantenir el segon lloc. Albert Arenas va finalitzar en la novena plaça després d’estar gairebé tota la prova en el grup que lluitava per la sisena posició i es va situar vuitè en un parell d’ocasions. Jeremy Alcoba va fer caure Bo Bendsneyder en el primer revolt després de la sortida i va ser sancionat amb una long lap per conducció irresponsable. Va baixar fins a la vintena plaça, va remuntar una mica fins a la setzena, però es va quedar sense puntuar.

Marc Márquez torna a caure i no competeix

Marc Márquez va decidir no disputar la cursa de MotoGP després de tornar a caure en el warm up de l’inici de la jornada, la cinquena caiguda que ha patit en aquest gran premi que es disputa al seu circuit preferit, Sachsenring, on ha aconseguit 11 victòries. El cerverí es va fer una petita fractura al dit gros de la mà dreta i també tenia dolor al turmell dret, però va ser declarat apte per competir per l’equip mèdic del gran premi. Va ser el mateix pilot el que va decidir que no estaria en la graella de sortida i que es retirava del gran premi, i es fa fer oficial una hora abans de la prova: “Després de quatre o cinc caigudes no estic preparat per córrer. He decidit anar amb calma, i a Assen, més”, va manifestar, i també va comentar: “Tinc molts cops a tot el cos.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)