MotoGP

L’esprint és d’Àlex Márquez

Motor. El cerverí domina i guanya la cursa a deu voltes de dissabte del GP de la Gran Bretanya, el seu primer triomf en MotoGP, i Maverick Viñales l’acompanya en el podi amb el tercer lloc

Àlex Márquez va aconseguir una important, treballada i molt merescuda victòria en la cursa a l’esprint del GP de la Gran Bretanya, mentre que Maverick Viñales va finalitzar en una bona tercera posició. El cerverí va sumar la seva primera victòria en MotoGP en una cursa de deu voltes al circuit de Silverstone. Àlex Márquez es va posar primer en la segona volta, sortia tercer, i es va mantenir còmodament al davant fins a la darrera volta en que l’italià Marco Bezzecchi s’hi va apropar molt, però va saber mantenir el primer lloc i aconseguir la victòria. Maverick Viñales, que ocupava el vuitè lloc en la sortida, va fer unes bones primeres voltes, va estar lluitant amb Jack Miller per la tercera plaça fins que se la va assegurar.

El seu company d’equip Aleix Espargaró també va fer una bona cursa i va ocupar la cinquena plaça, mentre que Pol Espargaró va obtenir el setzè lloc en el seu retorn a les pistes després de la seva greu lesió. Marc Márquez no va fer una bona cursa, va anar perdent posicions clarament volta a volta i va acabar dinovè.

Tercer lloc en la graella

En la cursa de gran premi de MotoGP que es disputarà avui, a vint voltes, Àlex Márquez sortirà des de la tercera posició de la graella i tornarà a lluitar per estar al davant. El cerverí va fer una bona sessió de qualificació en un circuit en males condicions per culpa de la pluja i va acabar amb el tercer millor temps, però just després va caure. El cerverí no es va fer res i va tornar a rodar. Àlex Márquez es va quedar a quatre dècimes de la posició preferent que va marcar Marco Bezzecchi amb un registre de 2:15.359. L’italià també va caure en les voltes següents a fer el temps.

Les Aprilia, que van donar una bona imatge en la jornada de divendres, no van anar del tot bé sota la pluja i Maverick Viñales va acabar vuitè a gairebé un segon, i Aleix Espargaró es va quedar a dos segons del millor temps en el dotzè lloc. Van disputar la Q1 i no la van superar Marc Márquez i Pol Espargaró que sortiran des de la catorzena i la quinzena posició de la graella en la cursa llarga d’avui.

Arenas no pot rodar en la Q2 de Moto2

Albert Arenas no va estat gens afortunat i en la primera volta de la Q2 de Moto2 i abans de poder fer cap temps va caure. El gironí no va poder tornar a pista i sortirà des de la divuitena posició. Jeremy Alcoba va disputar la Q1, va ocupar la cinquena plaça i per un lloc no va passar a la Q2. El tortosí sortirà des de la dinovena plaça de la graella. La pole la va fer el murcià Pedro Acosta amb 2:16.953 en la darrera volta. En Moto3 Xavier Artigas sortirà des d’una magnífica sisena posició després de superar la Q1 amb el millor temps, i haver de tornar a box empenyent la seva moto tot just sortir en la Q2 perquè se li va aturar. Va perdre temps però va sortir a pista i en la darrera volta va fer el temps de 2:25.793 que el va situar sisè. La posició preferent la va fer el valencià Jaume Masià, la segona de la temporada (2:25.072). En MotoE Jordi Torres va ampliar el seu avantatge en la general al ser cinquè i quart en les dues curses, del dia, sempre al davant del seu màxim rival, l’italià Matteo Ferrari. Titio Rabat va ser onzè en la primera i va caure en la segona.