Més motor

La regularitat de Guillén la pot situar al podi mundial

Motor. La lloretenca ocupa la segona plaça del campionat del món femení de motocròs a falta de dos grans premis, quatre curses. Suma un triomf, un segon lloc i cinc tercers en vuit proves

Daniela Guillén ha fet tota una demostració de regularitat en els quatre primers grans premis, vuit curses, del mundial femení de motocròs i ocupa la segona posició de la general. Després de l’aturada de la competició per l’estiu, el campionat del món és reprèn aquesta setmana amb el GP dels Països Baixos del divendres 18 al diumenge 20, i encara quedarà el darrer, que tancarà el campionat, de l’1 al 3 de setembre a Turquia.

La lloretenca, de 17 anys, va guanyar una cursa del GP d’Itàlia, que va inaugurar el campionat, i va ser segona en l’altra, i en el GP de Suïssa, el segon, va ser tercera i quarta, el seu pitjor resultat. En els GP d’Espanya i de França Daniela Guillén va ser tercera en les quatre curses. En aquests dos grans premis la victòria va ser per a la neozelandesa Courtney Duncan, que lidera la classificació amb 185 punts, 20 més que la catalana. El tercer lloc l’ocupa la neerlandesa Lotte van Drunen amb 150 punts, a 15 de Daniela Guillén.

En els dos últims grans premis que resten per acabar el campionat, sembla complicat que la catalana pugui atrapar l’experimentada neozelandesa de 27 anys, que ha guanyat el títol mundial tres vegades, els anys 2019, 2020 i 2021. La lluita es podria centrar a mantenir la segona posició del podi del mundial enfront de Lotte van Drunen, que en aquesta temporada ha aconseguit dues victòries, però que ha estat darrere de Daniela Guillén en les darreres quatre curses. La quarta plaça l’ocupa una altra neerlandesa, Lynn Valk, amb 128 punts, a 37 de la lloretenca i que només ha pujat un cop al podi, amb una segona posició. Amb un punt menys, 127,està la italiana Kiara Fontanesi, que ha estat segona en quatre curses, les dues darreres de manera consecutiva, però que es va retirar en una cursa. Precisament aquests zero punts la mantenen una mica apartada de les places d’honor. La italiana, de 29 anys, té molta experiència i en el seu palmarès hi ha sis títols de campiona mundial, amb quatre de consecutius entre el 2012 i el 2015, més els dels anys 2017 i 2018.

Classificació general
1a. C. Duncan (Kawasaki) 185 pts
2a. D. Guillén (Gas Gas) 165 pts
3a. L. van Drunen (Kawasaki) 150 pts
4a. L. Valk (Fantic) 128 pts
5a. K. Fontanesi (Gas Gas) 127 pts
6a. L. Papenmeier (Yamaha) 105 pts
7a. S. Andersen (KTM) 103 pts
8a. C. Cannon (Yamaha) 91 pts
9a. B. Jans-Beken (Yamaha) 84 pts
10a. G. Blasigh (KTM) 73 pts
Les proves que falten
GP dels Països Baixos a Arnhem 18 a 20 d’agost
GP de Turquia a Afyonkarahisar 1 a 3 de setembre
La puntuació
Cada gran premi té dues curses que puntuen per separat.
1r - 25 punts; 2n - 22 pts; 3r - 20 pts; 4t - 18 pts; 5è - 16 pts; 6è - 15 pts, i cada lloc un punt menys fins al 20è, que suma 1 punt.

El seu tercer campionat del món femení

Per Daniela Guillén aquesta és la seva tercera participació en el mundial femení de motocròs. Va debutar l’any 2021 i va acabar en la novena plaça amb 154 punts després de sis grans premis i dotze curses. El seu millor resultat van ser dues sisenes places en els darrers grans premis de la temporada, i en deu de les dotze curses va estar entre les deu primeres. En l’edició de l’any 2022 Daniela Guillén va ocupar la tretzena posició final amb 85 punts. La lloretenca només va poder disputar dos grans premis, quatre curses, però va aconseguir grans resultats. En el GP d’Itàlia va aconseguir dues terceres posicions, i en el GP d’Espanya va ser tercera en la primera cursa i va guanyar la segona. En aquesta edició del 2023 lluita per acabar entre les tres primeres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)