MotoGP

No deixa ni les engrunes

Motor. Bagnaia completa un GP d’Austràlia espectacular amb la ‘pole’, les dues victòries anant primer de principi a fi i les dues voltes ràpides

Francesco Bagnaia, la seva Ducati i el seu equip van completar un GP d’Àustria espectacular i no van deixar gens de protagonisme a la resta de pilots de MotoGP. L’actual campió mundial i líder de la general aquesta temporada va fer la posició preferent, va guanyar la cursa en l’esprint de dissabte –en què va anar al davant del primer a l’últim gir– i va fer la volta ràpida. En la cursa de gran premi de diumenge va repetir victòria, va repetir domini de principi a fi i va repetir la volta ràpida. Francesco Bagnaia va fer per tercera vegada aquesta temporada el doblet en guanyar les dues curses del cap de setmana. Ja ho havia fet en el gran premi inicial de Portugal i en el d’Itàlia.

L’italià va guanyar clarament al circuit de Spielberg i va superar per més de cinc segons Brad Binder, que va ser l’únic que el va intentar seguir en les voltes inicials. Àlex Márquez va lluitar per la tercera posició de podi, però al final va acabar en la cinquena plaça. Maverick Viñales, que estava segon en la graella, va tornar a perdre posicions en la sortida –desè–, i només va poder recuperar fins la sisena plaça. El seu company d’equip, Aleix Espargaró, va finalitzar novè. Per primera vegada aquesta temporada Marc Márquez va finalitzar una cursa de diumenge i va puntuar. El cerverí va acabar en la dotzena plaça. Pol Espargaró va entrar a meta catorzè, en els punts, però el van sancionar amb tres segons per sortir dels límits de la pista i va baixar a la setzena plaça.

Celestino Vietti va fer saltar la sorpresa en Moto2 i va aconseguir una victòria inesperada. L’italià va venir des del darrere i a cinc voltes del final va superar Pedro Acosta, que fins llavors havia dominat la cursa clarament i va començar a tenir alguns problemes. El murcià va ser segon i va ampliar el seu avantatge en la general de la categoria, ja que el seu màxim rival, l’italià Tony Arbolino, va ser sisè. Jeremy Alcoba es va agafar la cursa amb calma i des de la 25a plaça de la sortida va anar remuntant a poc a poc fins entrar en els punts i va acabar dotzè. Albert Arenas va tenir una cursa molt desafortunada malgrat sortir des de la vuitena posició. El gironí va caure en la quarta volta quan anava desè, va tornar a la pista i sis voltes després va tornar a caure i va abandonar.

Per cinc mil·lèsimes

Deniz Öncü es va aprofitar de la lluita dels seus rivals i va sumar la seva segona victòria de la temporada en Moto3 en superar per només cinc mil·lèsimes el líder del mundial, Daniel Holgado. Des de l’inici l’alacantí va imposar un bon ritme i va trencar la cursa. Van quedar set pilots al davant, però el valencià Jaume Masià va trencar el motor i el colombià David Alonso –guanyador del darrer gran premi– va caure quan s’acabava de situar primer. En les últimes voltes el japonès Ayumu Sasaki, segon de la general, i Daniel Holgado, el líder, van protagonitzar una gran lluita, però Deniz Öncü va ser el més llest en l’últim revolt i es va emportar la victòria. Xavier Artigas va sortir el 22è, sempre va estar al darrere i va acabar 19è.

EL PROTAGONISTA

Hem gestionat molt bé la cursa i la moto. Aquest cap de setmana hem demostrat el nostre potencial
Francesco Bagnaia

MARC PUNTUA

Per primer cop aquest any, Marc Márquez arriba a meta i puntua en la cursa de diumenge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)