MotoGP

Martín guanya l’esprint a Indonèsia i és el nou líder del mundial de MotoGP

Viñales finalitza en la quarta plaça i Marc Márquez i Aleix Espargaró cauen

Jorge Martín (Ducati) ha guanyat la cursa a l’esprint del GP d’Indonèsia i és el nou líder del mundial de MotoGP. El madrileny supera per 7 punts Francesco Bagnaia (Ducati), que només ha ocupat la vuitena plaça. Jorge Martín ha superat Maverick Viñales (Aprilia) a cinc voltes del final i ha guanyat la seva sisena cursa a l’esprint de l’any, la quarta consecutiva. Ducati ha guanyat el títol de constructors.

Maverick Viñales ha fet una gran sortida i s’ha situat primer en els primers revolts. Ha manat la cursa amb un segon de marge, però en les últimes voltes ha perdut ritme per culpa dels pneumàtics i ha acabat quart. Marc Márquez (Honda) ha caigut en la primera volta i Aleix Espargaró (Aprilia) ho ha fet en la tercera. Pol Espargaró (KTM) ha acabat dissetè i Àlex Rins (Honda), divuitè.

Albert Arenas (Kalex) i Jeremy Alcoba (Kalex) no han pogut estar en les primeres línies de la sortida de Moto2 i ocuparan el catorzè i quinzè lloc respectivament en la graella. El gironí s’ha quedat a més de quatre dècimes del millor temps i el tortosí, que ha superat la Q1, a sis. La posició preferent ha estat molt ajustada i l’ha aconseguit el valencià Aron Canet (Kalex), la segona de l’any, amb 1:34.155, superant per només tres mil·lèsimes el madrileny Manu González (Kalex).

Xavier Artigas (CFMoto) no ha pogut superar la Q1 de Moto3 i sortirà des de la 26a posició. La pole l’ha aconseguit el brasiler Diogo Moreira (KTM) amb un temps d’1:39.085, que ha superat per 40 mil·lèsimes el líder del mundial, Jaume Masià (Honda).

Maverick Viñales i Aleix Espargaró, els dos pilots d’Aprilia, han tornat a estar al davant en la qualificació i ocuparan la segona i la tercera posició en la sortida de la cursa de gran premi. La pole l’ha fet un sorprenent Luca Marini (Ducati), la primera de la seva carrera, amb 1:29.978 que ha superat per 31 mil·lèsimes el rosinc i per una dècima el granollerí. Marc Márquez (Honda) sortirà des de la vuitena plaça. Pol Espargaró, 16è, i Àlex Rins, 21è, s’han quedat en la Q1.