MotoGP

Jorge Martín, el pilot dels esprints

MotoGP. El madrileny signa a Tailàndia el setè triomf en la cursa dels dissabtes i retalla 9 punts a Bagnaia

Les curses a l’esprint continuen abonant les possibilitats del madrileny Jorge Martín en el mundial de MotoGP. Per setena vegada, i cinquena consecutiva, el pilot de Prima Pramac Racing va vèncer en la cursa dels dissabtes i va escurçar 9 punts respecte al líder del campionat, l’italià Pecco Bagnaia (Ducati), que ahir no va poder passar del setè lloc. Bagnaia manté la primera plaça del mundial amb 18 punts de marge (369 i 351).

Marc Márquez, quart

Tot i no fer una bona sortida, Jorge Martín no va tardar a esgarrapar dècimes de segon als seus rivals. El pilot madrileny va aprofitar la pugna per la segona plaça entre Brad Binder (KTM) i Luca Marini (Ducati) per obrir forat i en les últimes voltes fins i tot va poder dosificar energies. Al final, el premi del segon lloc va ser per al sud-africà, mentre que a les portes del podi es va quedar Marc Márquez, que va protagonitzar una apassionant volta final amb Aleix Espargaró (Aprilia). En la tercera corba, el cerverí va aprofitar que el granollerí es passava de frenada per avançar-lo, però el d’Aprilia li va tornar la jugada amb un interior de dretes extraordinari. Semblava que la pugna estava resolta, però Márquez va tornar a l’atac en l’última corba per acabar superant el seu rival i signar un quart lloc que no s’esperava. Pel que fa a la resta de catalans, Àlex Márquez (Ducati) va ser vuitè; Pol Espargaró (KTM), setzè, i Maverick Viñales (Aprilia), divuitè, lluny dels seus bons registres en les sessions d’entrenament.

La graella

Amb vista a la cursa del Gran Premi, Jorge Martín tindrà avui (9 h) l’oportunitat de continuar retallant punts perquè arrencarà des del primer lloc de la graella (1:29.2870), mentre que Bagnaia (Ducati) ho farà en sisè lloc (1:29.5270). Completen la primera línia Luca Marini (Ducati) i Aleix Espargaró (Aprilia). Àlex Márquez (Ducati) arrencarà setè; Marc Márquez (Honda), vuitè; Maverick Viñales (Aprilia), novè, i Pol Espargaró (KTM), dissetè.