MotoGP

El títol, a Xest

MotoGP. Bagnaia és segon, Martín té problemes de pneumàtic i només és desè en el GP de Qatar. Di Giannantonio aconseguix la seva primera victòria

El títol mundial de MotoGP es decidirà a Xest, en el darrer gran premi de la temporada, el GP de la Comunitat Valenciana, que es disputarà el cap de setmana vinent. El líder de la general, Francesco Bagnaia, ha sortit reforçat del GP de Qatar, ja que té 21 punts d’avantatge respecte a Jorge Martín i podria revalidar el títol en la cursa a l’esprint de dissabte. La victòria al circuit de Lusail ha estat per a Fabio di Giannantonio, que ha sumat el seu primer triomf en la màxima categoria, i ho ha aconseguit quan no té moto per continuar a MotoGP la temporada que ve. L’italià va fer una gran cursa, es va mantenir en la segona posició i a quatre voltes del final va superar Francesco Bagnaia. El líder del mundial va fer una gran sortida, es va situar primer i quan el seu compatriota el va superar va intentar lluitar, però va anar llarg en un revolt, i va mantenir la segona plaça fins al final.

Jorge Martín, el rival de l’italià per al títol mundial, va tenir problemes de pneumàtics i va acabar desè. El madrileny va fer una mala sortida, la moto li va relliscar i va perdre posicions. Es va intentar recuperar i va pujar al sisè lloc, però no va aguantar el ritme i va acabar desè.

Maverick Viñales va protagonitzar una bona remuntada i va finalitzar en una gran quarta plaça, mentre que Àlex Márquez va estar en les places de podi a l’inici i després va baixar fins a la sisena posició. El seu germà Marc va fer el mateix, però va cedir més i va ser onzè. Pol Espargaró va ocupar el divuitè lloc, mentre que Aleix Espargaró es va retirar en la sisena volta. La caiguda de l’esprint de dissabte li va provocar una fissura al peroné esquerre, va sortir, però no va aguantar.

La tercera seguida

Fermín Aldeguer va continuar demostrant que està en un gran moment de forma en aquest final de temporada i va aconseguir la seva tercera victòria consecutiva i la quarta de la temporada en Moto2. El murcià no va fer una bona sortida, però va saber remuntar i a 10 voltes del final es va situar primer en passar Aron Canet, i va marxar cap a la victòria. La lluita es va centrar en la segona posició entre Manuel González i Aron Canet, i en la recta final Manuel González es va imposar per només 9 mil·lèsimes. Els catalans van estar en la part de darrere i al final Jeremy Alcoba va ser quinzè i Albert Arenas, vint-i-unè.

Masià guanya el títol mundial de Moto3

Jaume Masià va guanyar el títol mundial de Moto3 en aconseguir la victòria en la cursa de Qatar. El valencià supera per 28 punts el japonès Ayumu Sasaki, que només va poder ser sisè, quan queda un gran premi i 25 punts en joc. La cursa de Moto3 va ser molt intensa i en grup, i hi va haver molts avançaments, entre els dos pilots que es jugaven el títol. Jaume Masià va enviar dues vegades el japonès fora de la pista en un intent d’avançament, i els comissaris el van advertir que el podien sancionar. La lluita intensa va continuar i el valencià i el japonès van estar diferents vegades en la primera plaça liderant la cursa. A tres voltes del final Ayumu Sasaki va perdre diversos llocs en el nombrós grup dels millors. Jaume Masià es va situar en la primera plaça i es va emportar la victòria i el títol mundial, mentre que el japonès només va poder situar-se en la sisena plaça final. Xavier Artigas (CFMoto) va fer una mala cursa i va finalitzar en la vintena plaça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)