MotoGP

La lluita pel títol continua

MotoGP. Jorge Martín guanya l’esprint i se situa a 14 punts de Francesco Bagnaia, que és cinquè. La cursa llarga de Xest decidirà el campió

El títol mundial de MotoGP es decidirà en la darrera cursa de la temporada, la llarga de gran premi en el GP del País Valencià al circuit de Xest. Jorge Martín (Ducati) va guanyar la cursa a l’esprint de dissabte –la novena de l’any–, i es va situar a només 14 punts del líder, Francesco Bagnaia (Ducati), que va acabar cinquè. Avui el madrileny té l’oportunitat de ser campió i una combinació seria guanyar i que l’italià només fos sisè, o ser segon i que el seu rival acabés onzè. Francesco Bagnaia continua líder i encara és el que té més possibilitats de ser el campió. En aquesta cursa a l’esprint podia haver guanyat el títol, però no ho va aconseguir. L’italià es va situar primer en la sortida, però en la primera volta ja va perdre llocs i va anar a parar a la cinquena posició, en què es va mantenir fins al final.

En aquest esprint Marc Márquez va fer una gran cursa en el seu comiat d’Honda, va protagonitzar una bona remuntada des de la novena plaça de la graella de sortida que el va portar a la tercera posició. El cerverí va fer una bona sortida, ràpidament es va situar entre els capdavanters i s’hi va mantenir fins al final. Just darrere seu, en la quarta plaça, va acabar Maverick Viñales (Aprilia), que sortia des de la pole, va liderar unes voltes, però no va aguantar el ritme. Àlex Márquez (Ducati) va acabar vuitè, Aleix Espargaró (Aprilia), tretzè; Pol Espargaró (KTM), setzè i Àlex Rins (Honda) dinovè.

Arenas sortirà novè

En Moto2 Aaron Canet (Kalex) va fer la seva tercera pole de la temporada al marcar un temps d’1:33.314, i va superar per 174 mil·lèsimes Fermín Aldeguer (Boscoscuro), el dominador de les últimes curses. Abert Arenas (Kalex) va fer una bona qualificació, es va quedar a mig segon del millor temps i sortirà des de la novena plaça. Jeremy Alcoba (Kalex) no va superar la Q1 i estarà en la 23a plaça de la graella. Colin Veijer (Husqvarna) va fer la seva segona posició preferent de la temporada en Moto3 al marcar un temps d’1:38.311 i superar per només 48 mil·lèsimes el seu company d’equip Ayumu Sasaki. Xavier Artigas no va poder superar la Q1 i sortirà 22è.