Dakar

Sainz i Cruz remunten i acaben segons en la primera etapa

La victòria i el lideratge en cotxes ha estat pel belga De Mevius. Dos dels grans favorits perden temps

Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi) han protagonitzat una bona remuntada i han acabat segons la primera etapa del Dakar de 414 km d’especial entre Al-Ula i Al Henakiyah. El pilot madrileny i el copilot català han sortit del lloc 48 perquè van fer un mal pròleg i des de l’inici han anar passant a rivals i han començat a marcat bons temps en els punts de pas i en varis han ocupat el primer lloc. Al final han acabat a 1:44 del guanyador, el belga Guillaume de Mevius (Toyota). La tercera plaça ha estat pel sud-africà Giniel de Villiers (Toyota) a 9:18. El brasiler Lucas Moraes i el copilot català Armand Monleon (Toyot) han finalitzat en una meritòria sisena plaça a 13:35. L’argentí Juan Cruz Ycopino i el català Dani Oliveras (Toyota) han arribat a 14:38 del primer, i Nani Roma i Àlex Haro (Ford) a 22:12.

Dos dels grans favorits a la victòria final i que van ser primer i segon en la passada edició han tingut problemes i han cedit més de vint minuts. El qatarià Nasser al-Attiyah (Prodrive) ha perdut 24:47 respecte al primer, i el francès Sébastien Loeb (Prodrive) n’ha cedit 22:47.

La sortida dels cotxes s’ha retardat una hora perquè hi ha hagut un incident amb un espectador a prop de la sortida i ha resultat ferit. Per aquest retard direcció de cursa ha decidit avançar la línia de meta dels camions al km 218 per evitar que arribin molt tard.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)