Dakar

Triomf molt ajustat de Moraes i Monleón

Motor. El brasiler i l’igualadí s’imposen en la tercera etapa del Dakar per només 9 segons. Kevin Benavides és el guanyador en motos per la penalització de Quintanilla i Barrera

El brasiler Lucas Moraes i el copilot igualadí Armand Monleón (Toyota) van aconseguir una gran victòria en la tercera etapa del Dakar de 438 km cronometrats entre Al Duwadimi i Al Salamiya. Ho van fer de manera molt ajustada, ja que només van superar per 9 segons Mattias Ekström (Audi) en la línia de meta. Després d’anar gairebé tota la prova entre els tres primers i ocupar el primer lloc alguns quilòmetres, van incrementar el ritme en els últims 30 i van aconseguir el triomf amb un temps de 4h14:51. Aquesta és la primera victòria d’etapa per a Lucas Moraes i Armand Monleón en el Dakar.

La tercera posició la va ocupat el saudita Yazeed al-Rajhi (Toyota) a 1:09, i això el va situar en la primera posició de la general superant Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi). El madrileny i el català van arribar en la sisena posició a 3:29 i van baixar al segon lloc amb un desavantatge de 29 segons respecte al saudita. La tercera plaça és per a Mattias Elström ja a 8:26, mentre que el triomf del brasiler i el català els va fer pujar fins a la quarta plaça a 9:17 del primer classificat. El llagosterenc Pau Navarro va abandonar en la segon etapa perquè es va fer mal a la mà en un accident.

La victòria de Kevin Benavides (KTM) en motos va arribar després de la penalització que van rebre els dos primers en la línia de meta unes hores més tard. El xilè Pablo Quintanilla (Honda) i el castellonenc Joan Barrera (Hero) van ser penalitzats amb 6 i 12 minuts respectivament per excés de velocitat en l’etapa. D’aquesta manera el tercer classificat, l’argentí Kevin Benavides, el campió de l’any passat, va pujar fins la primera posició i va sumar la seva vuitena victòria parcial. També van ser penalitzats el nord-americà Ricky Brabec (Honda) i el sud-africà Ross Branch (Hero), tots dos amb només un minut.

Ross Branch va poder mantenir la primera posició de la general de motos i encara va ampliar una mica més el seu avantatge sobre el xilè José Ignacio Cornejo (Honda) a qui ara supera per 3:11. El català Carles Falcón està en coma induït després del seu accident en la segona etapa. Carles Falcón va haver de ser reanimat per l’equip mèdic després de l’accident i va tenir un edema cerebral.

En la categoria challenger la noticia va ser que el polonès Eryk Goczal (Taurus) i el copilot de Canyamars Oriol Mena no van guanyar i van acabar segons. S’havien imposat en el pròleg i en les dues primeres etapes. En la general van ampliar el seu avantatge i ara tenen 15:47 sobre el seu company d’equip Marek Goczal. En SSV el manresà Gerard Farrés i el copilot de Melilla Diego Ortega (Can-Am) van ser tercers a més de cinc minuts dels guanyadors, però en la general s’han situat a 15:05 de la nord-americana Sara Price. En els clàssics, els catalans Carlos Santolalla i Jan Rosa van guanyar i continuen líders.

MÉS LÍDERS

Goczal i Mena en ‘challenger’ i Farrés i Ortega en SSV van ampliar el seu avantatge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)