Dakar

Gran doblet fraternal

Motor. Els germans argentins Kevin –primer– i Luciano Benavides ocupen els dos primers llocs en motos en la vuitena etapa. El Dakar, de dol per la mort del pilot català Carles Falcón

Els germans Benavides van aconseguir un meritori doblet en la vuitena etapa del Dakar amb victòria de Kevin i segona plaça de Luciano. Els argentins van estar en els primers llocs durant tota l’etapa, però no van encapçalar la classificació fins als darrers 10 quilòmetres L’etapa es va disputar entre Al-Duwadimi i Hàïl, amb una especial de 458 km, però al mig hi havia 179 km d’asfalt que no eren cronometrats. Kevin Benavides, el guanyador el 2023, es va imposar amb 3h35:03 i va sumar la segona victòria d’enguany, la desena total. Luciano va acabar segon, a 31 segons i amb una bonificació d’1:29 per haver obert pista força quilòmetres.

La primera part va ser dominada per Ricky Brabec, el líder de la general, que va intentar posar temps entre ell i Ross Branch, el segon. El nord-americà va arribar a tenir tres minuts, però va perdre ritme al final. Ricky Brabec continua líder i ha ampliat d’1 segon a 42 la seva diferència sobre el pilot de Botswana. Nacho Cornejo, que obria pista i va tenir més de tres minuts de bonificació, manté el tercer lloc a 4:21.

El suec Mattias Ekström va guanyar en cotxes i els seus companys a l’equip Audi, Carlos Sainz i Lucas Cruz –quarts–, van ampliar una mica més l’avantatge en la general. Mattias Ekström, que va guanyar el pròleg i va fer dos segons llocs, va venir des del darrere i va aconseguir la victòria amb 3h16:15, superant el seu company d’equip Stéphane Peterhansel per 3:45. El suec va perdre més de quatre hores en la setena etapa per un problema mecànic i va voler demostrar que pot estar al davant. Gran part de l’etapa va ser dominada pel francès Loeb, però va fer una errada de navegació quan manava i va perdre més de set minuts a poc menys de cent quilòmetres de meta. Sainz i Cruz intentaven mantenir el ritme del francès, segon en la general, i li cedien uns tres minuts. El madrileny i el copilot català van aprofitar l’errada i el van avantatjar de gairebé sis minuts. Mantenen la primera posició i ara superen per 24:47 Sébastien Loeb. El brasiler Lucas Moraes i l’igualadí Armand Monleón continuen tercers a 1h05:13. Nani Roma i Àlex Haro continuen malgrat que l’organització els va donar com a retirats després de penalitzar 26 hores en l’etapa 7. Van arribar a 24:12, però van ser penalitzats amb 20 hores. En SSV el català Gerard Farrés i el copilot de Melilla Diego Ortega van ser tercers, mentre que en camions el copilot català Moi Torrallardona i els seus companys neerlandesos, el pilot Mitchel van den Brink i el mecànic Jarno van de Pol, van vèncer després de quatre segons llocs.

Un fatídic accident en la segona etapa

Carles Falcón va morir ahir a conseqüència de les ferides que es va fer en el greu accident que va tenir amb la moto en la segona etapa del Dakar, el diumenge dia 7. El tarragoní, de 45 anys, de l’equip TwinTrail Racing Team i que pilotava una KTM, estava en coma induït. Fa dos dies els metges van autoritzar el trasllat a Catalunya des d’un hospital de Riad i ahir es va fer pública la seva mort, vuit dies després del fatídic accident. El seu equip va explicar en un comunicat que els danys neurològics causats per l’aturada cardiorespiratòria en el moment de l’accident eren “irreversibles”, després que el pilot tingués un edema cerebral i es fracturés la vèrtebra C2, cinc costelles, el canell esquerre i la clavícula. “Hem de recordar-lo pel seu somriure i per la felicitat que generava en tots”, sosté el comunicat, que assenyala que, tot i ser enginyer informàtic de formació, era instructor de motos i guia de viatges amb moto “per passió”. En el comunicat es demana que es mantingui “la privadesa dels actes de comiat que es realitzin els pròxims dies”. La seva mort ha causat una gran commoció i pilots catalans com Laia Sanz, Gerard Farrés o Nani Roma, entre altres, han lamentat la mort del seu company.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)