Dakar

El quart Tuareg, a l’abast

Motor. Sainz i Cruz tenen gairebé una hora i mitja d’avantatge en cotxes a falta d’una etapa per al final del Dakar. Loeb, que era l’únic rival, va tenir problemes mecànics a l’inici de la jornada

Carlos Sainz i Lucas Cruz, i el seu Audi, van fer un pas gairebé definitiu per aconseguir la victòria final i obtenir el seu quart Tuareg, el prestigiós trofeu del Dakar. El madrileny i el copilot de Ripollet van fer una onzena i penúltima etapa, de 420 km d’especial entre Al-Ula i Yanbu, molt seriosa, i es van aprofitar dels problemes mecànics dels seus més immediats perseguidors: el francès Sébastien Loeb –a 13:22–, i el brasiler i el copilot d’Igualada Armand Monleón, a 1h02:44. Carlos Sainz i Lucas Cruz tenen ara 1h27:06 de marge sobre el segon, que és el belga Guillaume de Mevius, quan falta l’última etapa, de 175 km.

El madrileny i el català Cruz van sortir decidits a marcar els millors temps sense especular amb el seu avantatge en la general, i Sébastien Loeb, el seu únic rival, va agafar el repte. En el km 132, però, el francès va tenir problemes en les suspensions i va estar més d’una hora aturat. Es va plantejar la retirada, però l’equip xinès YunXiang, amb un Prodrive com el seu, el va ajudar, i Sébastien Loeb va tornar a la ruta per intentar mantenir una plaça en el podi de la general.

La victòria d’etapa, la segona seguida, va ser per al francès Guerlain Chicherit amb 4h43:00, mentre que Carlos Sainz i Lucas Cruz van acabar tercers a 5:35, després de baixar el ritme en la segona part de l’etapa per no tenir problemes mecànics ni de punxades. Sébastien Loeb va arribar a la meta a 1h28:15 del guanyador, i va poder conservar el podi de la general, és tercer a 1h37:02 del madrileny, però només és a deu minuts del segon, el belga Guillaume de Mevius. Lucas Moraes i Armand Monleón van perdre més de dues hores i van baixar a la novena plaça de la general, a més de tres hores. L’argentí Juan Yacopini i el copilot de Vilablareix Dani Oliveras van ser setens de l’etapa, i els catalans Nani Roma i Àlex Haro van acabar novens.

Ricky Brabec és a un pas de guanyar el seu segon Dakar, després d’imposar-se l’any 2020 i ser segon el 2021. El nord-americà arriba a la darrera etapa amb 10:22 sobre Ross Branch i 14:31 sobre Adrien van Beveren, i haurà de mantenir les diferències per emportar-se la victòria final. Ross Branch va aconseguir la victòria en aquesta penúltima etapa i va retallar només 32 segons al nord-americà. El pilot de Botswana va sortir a l’atac i va anar marcant els millors temps en els punts de pas, però Ricky Brabec era l’encarregat d’obrir pista per la seva victòria en l’etapa anterior i va anar acumulant temps de bonificació. Al final van ser 5:45, i això va permetre al nord-americà ser segon de l’etapa i evitar que Ross Branch se li acostés més en la general. El francès Adrien van Beveren va acabar tercer en l’etapa i manté el seu tercer lloc en la general, una mica més lluny del segon lloc.

En challenger el lituà Rokas Baciuska i el copilot de Llambilles Oriol Vidal van pujar a la tercera plaça de la general. El SSV del manresà Gerard Farrés i el seu copilot de Melilla Diego Ortega, sense res a fer en la general, van ser segons de l’etapa a només 2 segons del primer.

LES MOTOS

Brabec fa un pas molt important per emportar-se el seu segon Dakar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)