Més motor

Palou busca la tercera

Motor. El català defensa el títol de la IndyCar que va guanyar l’any passat i té clar que enguany tot comença de nou i que ha de seguir millorant

Àlex Palou inicia la defensa del títol de campió de la IndyCar aquest diumenge en el GP de Sant Petersburg, a Florida. El català buscarà la seva tercera corona ja que va guanyar els anys 2021 i 2023. El pilot de Sant Antoni de Vilamajor continua a l’equip Chip Ganassi Racing, amb el qual va aconseguir els dos campionats anteriors. Aquest 2024 Àlex Palou tindrà 31 rivals en deu equips diferents, i alguns estaran en el seu mateix conjunt. Chip Ganassi tindrà cinc pilots en aquesta campanya, tres dels quals afrontaran la seva primera temporada completa. El principal rival d’Àlex Palou serà el seu propi company, el neozelandès Scott Dixon, de 43 anys, que la temporada passada va acabar segon i té sis títols de la IndyCar en el seu palmarès. Altres pilots i equips que el català haurà de tenir en compte en la defensa del títol són el Team Penske, que té a les seves files el nord-americà Josef Newgarden, que va ser tercer l’any passat; el neozelandès Scott McLaughlin, que va aconseguir la cinquena plaça, i l’australià Will Power, campió el 2022. El mexicà Pato O’Ward és el cap de files de l’Arrow McLaren, el quart del curs passat.

Àlex Palou té molt clar que és el campió, però té encara més clar que un cop comenci la primera cursa serà el campió de l’any passat, i que per tornar a ser-ho aquest any haurà de seguir evolucionant. “Sé que si faig el mateix que vaig fer el 2023, els resultats no seran els mateixos”, explica el pilot català. “Les persones evolucionen i les configuracions són completament diferents. Així que necessito continuar treballant en tots els aspectes de la conducció”, comenta.

El fet que un dels seus principals rivals sigui el seu company d’equip Scott Dixon el preocupa fins a cert punt: “Scott és un dels millors, si no el millor, pilot d’IndyCar. Saber que és el teu company és realment gratificant pel que puc aprendre d’ell i com puc confiar-hi. Però alhora és un maldecap perquè sé que ell també té el millor equip, tindrà les mateixes eines que jo i té una mica més d’experiència. És difícil, però és molt divertit.”

ELS PROTAGONISTA

Al capdavall, ser campió només dura del setembre al febrer. Un cop tornem a la pista, seré el campió de l’any passat
Cal seguir endavant, ser flexible per adaptar-se a la feina i trobar noves maneres d’anar ràpid
Àlex Palou
IndyCar 2024
10 de març Sant Petersburg
24 de març Thermal
21 d’abril Long Beach
28 d’abril Alabama
11 de maig Indianapolis GMR
26 de maig 500 Indianapolis
2 de juny Detroit
9 de juny Road America
23 de juny Laguna Seca
7 de juliol Mid-Ohio
13 de juliol Iowa-1
14 de juliol Iowa-2
21 de juliol Toronto
17 d’agost Madison
25 d’agost Portland
31 d’agost Milwaukee-1
1 de setembre Milwaukee-2
15 de setembre Nashville

Una temporada de divuit curses

En aquesta temporada la IndyCar tindrà divuit curses, però la segona no serà puntuable, un fet que no passava des del 2008. Les tradicionals i històriques 500 milles d’Indianapolis es disputaran el 26 de maig i seran la sisena cursa del campionat. En dues ocasions hi haurà doble cursa el cap de setmana, a Iowa el 13 i 14 de juliol, i a Milwaukee el 31 d’agost i l’1 de setembre. La darrera prova serà el 15 de setembre amb el GP de Nashville. Els pilots hauran d’afrontar tres tipus de circuits diferents, set curses seran en circuits permanents, sis en els ovals i en cinc ocasions es competirà en circuits urbans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)