MotoGP

Espectacular remuntada i victòria històrica de Maverick Viñales a Austin

El rosinc és el primer en guanyar amb tres marques diferents en l’era MotoGP i suma el seu desè triomf

Maverick Viñales i la seva Aprilia han aconseguit una victòria impressionant en el GP de les Amèriques en el circuit d’Austin després d’una espectacular remuntada que l’han portat a fer històrica en MotoGP. El rosinc sortia des de la pole, però en el primer revolt s’ha tocat amb Francesco Bagnaia (Ducati) i ha baixat fins a l’onzena plaça. A partir d’aquí ha començat una remuntada constant i s’ha situat primer a vuit voltes del final. Amb aquesta victòria amb Aprilia, la primera, Maverick Viñales ha aconseguit ser el primer pilot en guanyar en l’era de MotoGP amb tres marques diferents, ja que també ho va fer amb Suzuki i amb Yamaha, i ha arribat als desè triomf. El rosinc ha superat per 1 segon i set dècimes al debutant Pedro Acosta (KTM), mentre que el tercer lloc ha estat per Enea Bastianini (Ducati).

Aleix Espargaró (Aprilia) ha ocupat una bona setena posició, mentre que els altres tres catalans en competició han anat per terra. Àlex Rins (Yamaha) ha caigut a nou voltes del final, mentre que els germans Àlex i Marc Márquez (Ducati) ho han fet a falta de deu voltes, a la meitat de la cursa. Marc estava fent una gran cursa i quan ha anat per terra ocupava la primera posició.

Alcoba acaba vuitè en Moto2

Jeremy Alcoba (Kalex) ha fet una bona cursa en Moto2 i ha acabat vuitè després d’anar remuntant poc a poc des de la tretzena posició en que ha sortit. Albert Arenas (Kalex) ho ha fet el revés, ocupava la quarta posició de la graella, ha fet una mala sortida i ha perdut molts llocs en el primer revolt. Ha intentat refer-se en les primeres voltes, però no ha pogut i ha acabat dotzè. Xavier Artigas (Forward) ha finalitzat en la 25a plaça. La victòria ha sigut pel castellonenc Sergio Garcia (Boscoscuro), la primera en aquesta categoria.

En Moto3 Joel Esteban (CFMoto) ha fet una gran cursa, tot i haver rebut la sanció d’una long lap per anar més lent del permès en la qualificació. Ha sortit des de la setzena plaça, i malgrat fer aquesta volta llarga de sanció ha finalitzat en un gran novè lloc. La victòria ha estat pel seu company d’equip, el colombià David Alonso.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)