MotoGP

Marc ho torna a fer, segon

MotoGP. El vuit cops campió mundial també fa una gran remuntada en la cursa de gran premi i repeteix la segona plaça del podi. Viñales acaba cinquè i Martín guanya el GP de França

Marc Márquez ho va tornar a fer: va tornar a remuntar i va tornar a finalitzar en la segona posició del podi a Le Mans. El vuit vegades campió mundial va repetir en la cursa de gran premi del GP de França l’espectacular actuació que va fer dissabte en l’esprint i va passar del tretzè lloc de la graella de sortida a la segona posició final. Aquesta vegada ho va fer amb més calma. Es va situar setè en les primeres voltes i, en la volta 17 de les 27 de la cursa, va arribar a la tercera plaça. A partir d’aquí, va iniciar la persecució de Jorge Martín i Francesco Bagnaia, que estaven escapats a més d’un segon, els va atrapat i va lluitar amb ells. En l’última volta, Marc Márquez va fer un gran avançament sobre el doble campió mundial i es va assegurar la segona plaça. Amb aquest resultat, el cerverí va pujar fins a la tercera posició de la general, tot i que està una mica lluny del madrileny, però a només a dos punts de l’italià.

La victòria va ser per a Jorge Martín, la segona de la temporada, després d’anar per darrere de Francesco Bagnaia bona part de la cursa i situar-se primer a set voltes del final. El madrileny consolida el seu lideratge. Maverick Viñales va estar lluitant amb Marc Márquez pel quart lloc bona part de la prova, però, al final, no va poder mantenir el ritme del cerverí, va cedir i va acabar cinquè. El seu company d’equip Aleix Espargaró va fer un bon inici de cursa, però el van fer sortir de pista. Es va recuperar, però en les dues últimes voltes no va mantenir el ritme i va ser novè. Àlex Márquez va acabar desè i Àlex Rins, en la quinzena posició.

Arenas només és novè

En Moto2, Albert Arenas sortia des de la 4a posició de la graella, però no es va poder mantenir en el grup de favorits i, a poc a poc, va anar perdent posicions sense poder lluitar cos a cos amb els rivals que el superaven, fins finalitzar en la 9a plaça.

Jeremy Alcoba sempre va estar en el grup intermedi i va ocupar l’11a posició, mentre que Xavier Artigas va caure a sis voltes del final quan era 23è.

La victòria va ser clara per a Sergio García, que es va situar primer en la sortida i es va distanciar dels rivals des de l’inici. La seva segona victòria de l’any el situa com en el lideratge del mundial.

EL PROTAGONISTA

No m’imaginava estar en el segon lloc. La remuntada ha estat molt bona; ha estat la clau
En l’última volta, m’he dit «ho he d’intentar» i ha estat un bon avançament
Marc Márquez
GP DE FRANÇA
MotoGP
1r Jorge Martín (Ducati) 41:23.709
2n Marc Márquez (Ducati) a 0.446
3r Francesco Bagnaia (Ducati) a 0.585
4t Enea Bastianini (Ducati) a 2.206
5è Maverick Viñales (Aprilia) a 4.053
6è F. di Giannantonio (Ducati) a 9.480
7è Franco Morbidelli (Ducati) a 9.868
9è Aleix Espargaró (Aprilia) a 11.392
10è Àlex Márquez (Ducati) a 13.442
15è Àlex Rins (Yamaha) a 30.936
General
1r Jorge Martín (Ducati) 129 pts
2n Francesco Bagnaia (Ducati) 91 pts
3r Marc Márquez (Ducati) 89 pts
4t Enea Bastianini (Ducati) 89 pts
5è Maverick Viñales (Aprilia) 81 pts
6è Pedro Acosta (KTM) 73 pts
8è Aleix Espargaró (Aprilia) 51 pts
11è Àlex Márquez (Ducati) 33 pts
20è Àlex Rins (Yamaha) 7 pts
21è Dani Pedrosa (KTM) 7 pts
Moto2
1r Sergio García (Boscosc.) 35:20.709
2n Ai Ogura (Boscoscuro) a 3.174
3r Alonso López (Boscosc.) a 3.704
9è Albert Arenas (Kalex) a 8.831
11è Jeremy Alcoba (Kalex) a 17.795
ret. Xavier Artigas (Forw.) 15 voltes
General
1r Sergio García (Boscoscuro) 89 pts
2n Joe Roberts (Kalex) 82 pts
3r Fermín Aldeguer (Boscosc.) 63 pts
8è Albert Arenas (Kalex) 38 pts
9è Jeremy Alcoba (Kalex) 30 pts
30è Xavier Artigas (Forward) 0 pts
Moto3
1r David Alonso (CFMoto) 34:00.058
2n Dani Holgado (GasGas) a 0.105
3r Collin Veijer (Husqvarna) a 0.242
4t Joel Esteban (CFMoto) a 0.476
General
1r Dani Holgado (GasGas) 94 pts
2n David Alonso (CFMoto) 93 pts
3r Collin Veijer (Husqvarna) 62 pts
8è Joel Esteban (CF Moto) 33 pts

El debutant Joel Esteban fa una gran remuntada i és quart en Moto3

El debutant Joel Esteban va aconseguir el seu millor resultat en Moto3 en finalitzar en una gran quarta posició. El pilot del Prat de Llobregat, que ha arribat al mundial aquesta temporada, va fer una gran remuntada ja que va sortir des de la setzena posició de la graella. A poc a poc, va anar superant rivals i va estar en el grup dels millors en les últimes voltes. En aquesta remuntada, Joel Esteban va fer la volta ràpida en cursa. Els darrers revolts de l’última volta, va superar Ivan Ortolà i va entrar a meta en el quart lloc, a poc més de quatre dècimes (0.476) del seu company d’equip el colombià David Alonso, que va aconseguir la seva tercera victòria de la temporada. En la general, Joel Esteban es va situar en la vuitena posició, amb 33 punts. El líder del mundial és Dani Holgado, que va ser segon, i té només un punt de diferència sobre David Alonso.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)