Més motor

MOTOR

GRAN PREMI DE SAN MARINO DE MOTOCICLISME

Tres fronts oberts

Els pilots catalans, aspirants a la victòria en cada categoria

Ja n'acumulen un total de 15 després dels deu primers grans premis

Elias, Márquez i Espargaró són seriosos aspirants al títol

Jorge Lorenzo
«A Indianapolis vaig tenir molts problemes amb la meva condició física. El dilluns encara no em sentia del tot recuperat»
Dani Pedrosa
«El començament de la temporada no va ser gaire bo, però hem progressat de mica en mica i els resultats han millorat. Ara necessitem mantenir-los la resta de la temporada»
Toni Elias
«No he anat mai gaire bé a Misano, així que espero canviar la tendència aquest cap de setmana»
Marc Márquez
«Després de les últimes dues curses, ja ens toca fer un bon resultat»
«Tinc ganes de tornar a córrer per girar full definitivament de la cursa d'Indianapolis»

Deu curses després de l'inici del mundial –onze en el cas de la categoria de Moto GP– i a punt d'encetar el terç final de la temporada, comença a ser hora de fer un primer balanç de l'actuació dels pilots catalans en les tres categories. Fins ara només pot ser qualificat d'excel·lent, després que hagin aconseguit 15 victòries i que dos d'ells, Toni Elias i Marc Márquez, liderin Moto 2 i 125 cc, respectivament. Pol Espargaró també aspira al títol en la categoria petita i Dani Pedrosa, tot i que ho té molt difícil, encara manté opcions matemàtiques en la classe reina.

Un nou capítol d'aquest intens mundial es viurà aquest cap de setmana al circuit de Misano, en el qual Pedrosa espera fer relluir de nou el bon moment de forma en què es troba. La setmana passada, a Indianapolis, va aconseguir el seu rècord de victòries en Moto GP en una sola temporada (3) i ara podria aconseguir per primer cop en la categoria dues victòries consecutives. Jorge Lorenzo i ell s'han alternat en el lloc d'honor del podi en els quatre últims grans premis, motiu pel qual Valentino Rossi està decidit a trencar aquest diàleg en el circuit més proper a casa seva, on ha guanyat els dos últims anys: «Només queda a 10 quilòmetres de casa. Aquest cap de setmana hi haurà molta expectació. Serà una cursa, però hem d'intentar fer un bon resultat.»

A Moto 2, després de l'heroica victòria de Toni Elias als Estats Units, el manresà confia a repetir el resultat per recompensar l'esforç de l'equip. «Només els metges de la clínica mòbil i jo sabem com em trobava de malament», va dir el català en referència a la cursa americana, que va córrer amb febre. Elias té un bon marge de punts respecte del segon classificat, Andrea Iannone.

Més igualada es troba la categoria de 125 cc, en la qual Marc Márquez és líder amb només quatre punts d'avantatge respecte de Nico Terol, que és segon. El valencià ha encadenat dues victòries consecutives i ha avançat Pol Espargaró en la classificació general. El de Granollers és ara tercer, amb cinc punts menys que el seu rival de Cervera. La cilindrada petita, doncs, és la que promet més emoció en les pròximes curses, amb tres pilots en lluita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)