Pedrosa renova amb Honda

El català, que està en un gran moment, continuarà dues temporades més a HRC

El circuit aragonès de Motorland s'estrena aquesta cap de setmana en el mundial

Dani Pedrosa
«El circuit combina revolts ràpids i lents, molt tècnics, i l'última recta i la secció prèvia a l'arribada són increïbles»
«Arribo molt content a Aragó gràcies als resultats de les últimes curses»
Jorge Lorenzo
«M'agradaria fer una bona cursa i dedicar-la a Tomizawa. El meu objectiu és aconseguir un altre podi»
Toni Elias
«Poder homenatjar Tomizawa és un motivació extra i espero guanyar»
Marc Márquez
«Ens plantegem cada cursa que queda com si fos una final»

L'equip oficial de Honda va anunciar ahir que Dani Pedrosa continuarà dues temporades més en l'equip, el 2011 i el 2012. El pilot català va debutar amb HRC en la seva estrena a Moto GP, fa cinc temporades, i d'aleshores ençà ha aconseguit dotze victòries en grans premis i un subcampionat com a millors resultats. La falta d'un títol mundial, motiu pel qual es va fitxar el que llavors era el pilot més prometedor de la graella, sembla que finalment no ha estat una llosa per confirmar la continuïtat de Pedrosa, tot i que en alguns moments crítics es va especular que la relació entre Honda i el pilot es podria trencar.

L'anunci ha arribat en el millor moment de Dani Pedrosa, després d'haver guanyat per primera vegada dues curses consecutives en la categoria reina. El vallesà no amaga que el seu «objectiu» continua sent «lluitar per les victòries» i aconseguir el títol mundial: «Crec que tenim el necessari per aconseguir les dues coses». El president de HRC, Tetsuo Suzuki, va elogiar el pilot català: «Dani està clarament en el millor moment de la seva carrera i ha creat una combinació formidable amb la RC212V».

Lorenzo, en ratxa.

Jorge Lorenzo aspira aquest cap de setmana, en el debut del Gran Premi d'Aragó en el mundial, al seu catorzè podi consecutiu en la categoria de Moto GP, una ratxa que només han aconseguit o superat Mick Doohan, Valentino Rossi, Wayne Rainey i Giacomo Agostini. El mallorquí es troba ben instal·lat en el lideratge del campionat, amb un coixí de punts (63) prou còmode per no haver de patir pel títol. De fet, si acaba la cursa aragonesa entre els dos primers classificats, descartarà tots els rivals en la lluita pel títol excepte Dani Pedrosa, que ha guanyat les dues últimes curses i espera allargar els seus èxits també a Alcanyís.

Elias, amb pas ferm.

Si Lorenzo té el títol a l'abast en Moto GP, Toni Elias ja acarona el de Moto 2. El pilot manresà té 83 punts d'avantatge respecte del segon classificat, Julián Simón, i només un cataclisme el podria apartar de convertir-se en el primer campió d'aquesta categoria i de guanyar el primer títol de la seva carrera. Més igualats i emocionants es presenten els 125 cc, amb Márquez, Terol i Espargaró com a aspirants al títol.