Més motor

MOTOR

GRAN PREMI DEL JAPÓ DE MOTOCICLISME

Aniversari feliç

Pedrosa fa 25 anys en el millor moment i en la cursa en què va debutar

Ha retallat 21 punts en tres curses a Lorenzo, que té un coixí de 56

Elias té la primera oportunitat matemàtica de ser campió de Moto 2

Dani Pedrosa
«És important iniciar la gira
asiàtica amb bon peu. Encaro aquesta part final anant cursa a cursa»
Jorge Lorenzo
«A veure si anem ràpid des del divendres i així podem començar de la millor manera les tres pròximes curses consecutives»
Valentino Rossi
«Sé que serà un gran premi difícil per al meu cos, però després del Japó hi ha dues curses que em surten bé»
Toni Elias
«Arribem a un circuit que m'encanta i m'agradaria aconseguir una victòria per Moriwaki a casa seva»
Marc Márquez
«A veure si la sort m'acompanya i puc girar
full del que va passar a Aragó»

Dani Pedrosa celebrarà el seu 25è aniversari, que va ser ahir, en el mateix gran premi en el qual fa deu temporades va debutar en el campionat del món. La cita japonesa serà clau perquè el vallesà mantingui les seves aspiracions al títol de Moto GP, especialment perquè serà la primera de cinc curses en només sis setmanes. A Motegi tindrà l'oportunitat de retallar la diferència amb el líder, Jorge Lorenzo, per tercera prova consecutiva. El mallorquí sembla que té un rendiment més baix –extraordinari tota la temporada– a causa dels problemes de velocitat punta de la seva moto.

Pedrosa correrà al feu de Honda, on intentarà rebaixar alguns dels 56 punts de diferència que el separen de Lorenzo. En les tres últimes curses n'ha retallat 21 i encara en queden 125 en joc. L'objectiu no és gens fàcil, però Pedrosa no pensa entregar el títol abans d'hora: «El meu objectiu és fer el millor final de campionat possible. Crec que ara estem molt forts i ho hem d'aprofitar al màxim.» El seu rival és conscient que té un avantatge còmode i que no necessita prendre riscos: «L'objectiu torna a ser el podi, per així sumar el màxim de punts en la cursa pel campionat del món.»

En el duel entre Pedrosa i Lorenzo s'hi podria interposar Casey Stoner, que va recuperar la seva millor versió en l'última cursa. Més cru ho té Valentino Rossi, que està vivint una de les pitjors ratxes de la seva carrera. L'italià fa vuit curses que no guanya, cosa que no li passava des del seu debut en la categoria reina, l'any 2000.

Compte enrere d'Elias.

El manresà té la primera oportunitat, tot i que molt remota, de guanyar el seu primer títol mundial. Si més no, la prova japonesa podria servir per començar a descartar rivals. Elias té 76 punts d'avantatge respecte de Julián Simón, segon classificat i és el líder de categoria que es troba en una situació més còmoda. Ben diferent és el panorama en els 125 cc, categoria en què Marc Márquez intentarà recuperar posicions després de perdre el lideratge a Aragó, on Krummenacher el va envestir en el primer revolt. La igualtat amb Nico Terol i Pol Espargaró fa d'aquesta categoria la més atractiva de totes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)