Pedrosa torna després de l'operació i defensarà el segon lloc de Moto GP

«El meu estat físic ha millorat notablement i estic desitjant comprovar com em sento a sobre la moto»
«El mundial ja està decidit, però la lluita no ha acabat, l'objectiu ara és el subcampionat»
«Intentaré ratificar el títol mundial en un circuit que m'encanta»
Jorge Lorenzo
«El joc encara no ha acabat, tenim tres curses més per disputar»
«Sóc una de les persones més felices de la terra, estic orgullós del meu equip»

El títol de 125 cc és l'únic que queda per decidir en el mundial de motociclisme, però no es decidirà el campió a Phillip Island, ja que els tres aspirants –Marc Márquez, Nico Terol i Pol Espargaró–, estan separats per tan pocs punts, 12 del primer al tercer, que tot sembla indicar que fins a l'última cursa es mantindrà l'emoció i no se sabrà qui és el campió. En aquest Gran Premi d'Austràlia els tres protagonistes intentaran millorar la seva situació en la classificació i, sobretot, no cometre una errada que els pugui deixar despenjats dels seus rivals. Marc Márquez va recuperar el lideratge a Malàisia i amb 247 punts en té només tres més que Nico Terol. Pol Espargaró, amb 235, està a 12 punts del pilot de Cervera i a 9 del d'Alcoi.

En Moto GP, Jorge Lorenzo estrenarà el seu títol de campió a Austràlia, però una part del protagonisme serà per a Dani Pedrosa que no va poder estar present en l'última cursa a Malàisia per culpa del trencament de la clavícula que es va fer al Japó. El de Castellar del Vallès defensarà la seva segona posició actual de la categoria reina enfront de Valentino Rossi i Casey Stoner. Després de la caiguda en l'última cursa, l'australià buscarà la victòria davant els seus aficionats i obtenir el seu quart triomf consecutiu en aquest gran premi. Pedrosa té un marge ampli de punts, 47 i 48, respecte als seus rivals pel segon lloc, però en aquests moments és una incògnita el rendiment que pugui tenir.

Checa per Kallio a Moto GP.

El català Carles Checa tornarà a la màxima categoria del motociclisme després d'aquest Gran Premi d'Austràlia, ja que substituirà el finès Mika Kallio en l'equip Pramac Ducati, perquè ha estat acomiadat per baix rendiment. Checa serà el company d'Aleix Espargaró en les dues últimes curses del calendari: Estoril i Xest. Amb gairebé 38 anys, Carles Checa torna a una categoria que va deixar el 2007 per passar a disputar el mundial de superbikes, però ho fa només fins a final d'aquesta temporada.

Toni Elias viurà a Austràlia la seva primera cursa com a campió mundial i ho farà en un circuit que li agrada molt. La seva intenció és ratificar el títol amb una bona cursa i, si pot ser, amb una altra victòria –seria la vuitena de la temporada–, ara que s'ha tret tota la pressió que tenia a sobre. En aquesta categoria, Julián Simón –que va caure a Malàisia– lluitarà pel subcampionat mundial. Ara només té cinc punts d'avantatge respecte a l'italià Andrea Iannone, però el circuit li agrada i li porta bons rècords i una motivació especial, perquè l'any passat hi va guanyar el títol mundial de 125 cc.