Més motor

MOTOR

GRAN PREMI D'AUSTRÀLIA DE MOTOCICLISME

Stoner, el cangur d'or

Domini de principi a final i quarta victòria consecutiva de l'australià al seu país

Lorenzo supera Rossi i Aleix Espargaró acaba vuitè i iguala el seu millor resultat de l'any

Casey Stoner
«Això és molt bonic. Quan vaig guanyar per segon cop ningú s'esperava que arribés la tercera però avui sí que hi havia expectatives en mi»
«Estava més nerviós que de costum abans de la sortida. Potser hauria de ser sempre així i no cometria errades. Estic content de com he pilotat i confio que mantindrem aquest nivell fins a final de temporada»
Jorge Lorenzo
«Estic molt content d'haver fet el meu primer podi aquí en Moto GP. Ha estat una cursa millor que alguna de les victòries. He estat a gran nivell però Stoner aquí és un tro»
«Una cursa en grup és més divertida, però això és Moto GP i amb aquest reglament serà difícil que les curses siguin més divertides»
Valentino Rossi
«He pensat que avui perdia»
«Hayden? Com que serem companys l'any vinent estem intentant ser amics»

Casey Stoner va ser el gran protagonista de la cursa de Moto GP, no tant pel seu tercer triomf de l'any (en les quatre últimes curses) com per la superioritat que va mostrar d'inici –es va escapar a raó d'un segon per volta– en el gran premi del seu país, que va guanyar per quart any consecutiu. Stoner ja és tercer del campionat, a 23 punts de Dani Pedrosa, a qui obligarà acabar quart en les dues últimes curses si vol conservar el segon lloc final.

El mallorquí va ser el segon protagonista de la cursa. Quan es va aclarir l'embolic de la sortida es va situar segon i va comprovar que amb Stoner no hi havia res a fer. Aleshores va dedicar-se a complir el seu propòsit, que no és altre que acabar sempre a davant de Rossi. Ahir ho va aconseguir, i gairebé també Nicky Hayden, que era tercer quan l'italià li va fer un interior dels seus, no tan cos a cos com amb Lorenzo, però que el va deixar amb un pam de nas, sense podi i amb la sensació que la convivència amb el seu futur company d'equip no serà fàcil si necessiten passar per la mateixa part de l'asfalt.

I el tercer home va ser Aleix Espargaró, que es va reivindicar com a pilot igualant el seu millor resultat de l'any i de sempre a la màxima categoria, el vuitè que ja havia aconseguit a Mugello. A més, el català va córrer minvat físicament per uns dolors al braç dret que no li permetien frenar bé. Va competir infiltrat i després d'unes sessions d'acupuntura. Malgrat tot, el seu futur sembla que passa més per Moto 2. Ducati Pramac no li assegura el lloc i un grapat d'equips de Moto 2 li van al darrere, fins i tot el d'Aspar, on faria parella amb Julián Simón. Aleix Espargaró ja té experiència amb aquestes motos, ja que l'any passat va ser qui primer va posar a punt un prototip per al campionat estatal. A Moto 2 hi podrien coincidir els dos germans Espargaró, ja que Pol ha mantingut contactes amb l'equip de Sito Pons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)