Més motor

MOTOR

CAMPIONAT DEL MÓN DE MOTOCICLISME

Honor als campions

Manresa i Palma homenatgen al carrer Toni Elias i Jorge Lorenzo

Els aficionats amb motos, protagonistes de les celebracions

Tots dos, exultants, s'emocionen en les rebudes oficials

Jorge Lorenzo i Toni Elias, els actuals campions del món de Moto GP i Moto 2, ja han rebut l'homenatge dels seus conciutadans a Manresa i a Palma, respectivament. Elias va ser alçat com un autèntic heroi local dilluns a la nit a la plaça Major de Manresa. Va saltar el protocol de sortir al balcó i va preferir anar a saludar els amics i aficionats gairebé un per un a la plaça, on els centenars de seguidors que s'hi van reunir no van parar de cridar «Toni, Toni!» per mostrar-li la seva admiració. El pilot va ser rebut per l'alcalde, Josep Camprubí, i per altres autoritats al saló d'actes de l'ajuntament. A més, va ser acompanyat en la festa per dos altres campions del món i ja llegendes del motociclisme català, Àlex Crivillé i Jordi Tarrés.

Abans d'arribar a la plaça, Elias va ser acompanyat des dels afores de la ciutat per una llarga comitiva de motos. Elias, visiblement emocionat, sobretot quan es va abraçar amb els aficionats, va poder exterioritzar tots els seus sentiments: «Ara sí que em sento campió del món.» Ningú en tenia cap dubte, però el fet d'haver aconseguit aquest èxit a Malàisia i haver de viatjar, posteriorment, a Austràlia a disputar un altre gran premi, va ajornar la merescuda celebració amb amics i seguidors.

El mateix que li va passar a Elias li va passar a Lorenzo, que va rebre un homenatge molt més institucional i també més multitudinari, perquè a Mallorca el nou campió del món ja és tota una institució tot i la seva joventut (23 anys). Lorenzo va ser felicitat pels seus patrocinadors, va ser acompanyat pels carrers de Palma pels clàssics seguidors pujats a les seves motos fins al Consolat del Mar i allà va rebre guardons de tota mena per una delegació d'autoritats encapçalada pel president del govern balear, Francesc Antich. Lorenzo, a diferència d'Elias, sí que va sortir al balcó del Consolat del Mar a saludar tot els presents i després encara va tenir temps per atendre la premsa i explicar les seves sensacions.

Els dos pilots completaran la seva actuació en el mundial amb els grans premis de Portugal i del País Valencià. En aquest, l'últim, Lorenzo ja ha promès una celebració ben especial per premiar la fidelitat dels seus seguidors aquests últims anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)