Més motor

MOTOR / MOTOCICLISME

GRAN PREMI DE PORTUGAL

Márquez no pensa en el títol i Espargaró i Terol saben que per a ells sí que és una «final»

Amb Moto GP i Moto 2 adjudicats, el jove trio d'aspirants als 125 cc centra tota l'atenció

Marc Márquez (Derbi) té a Estoril la primera oportunitat de guanyar el títol dels 125, l'únic que queda per adjudicar. Però el pilot de Cervera sap que difícilment serà coronat al traçat portuguès. Necessitaria guanyar i que Nico Terol (Aprilia) no fos ni quart i que Pol Espargaró no fos segon. Les 13 curses que Terol ha finalitzat, ha estat entre els quatre primers (només un cop no ha fet podi). I de les 14 en què Espargaró ha arribat a la meta, en la meitat ha acabat primer o segon. Per tant, l'equació amb tres incògnites no té una resolució clara a favor de Márquez, i fa bé el pilot i el seu equip de mentalitzar-se per a un final de festa a Xest la setmana vinent.

Amb tot, el pilot de Cervera es l'únic que té un marge d'error –petit, però real–, a Estoril. d'altra banda podria deixar el títol gairebé decantat –només pendent d'una última cursa extremadament prudent i sense riscos– si supera els seus rivals. Les altres combinacions gairebé no cal tenir-les en compte, perquè si Márquez no guanya el més normal és que ho faci Espargaró o Terol. Márquez, però, hi té més a perdre que a guanyar, just al contrari que els seus rivals, situats a 12 i 17 punts. Per tant, Terol i Espargaró saben que tot el que no sigui quedar davant de Márquez no servirà per posar cap pressió afegida al líder i gran dominador de la temporada, que acumula nou victòries (per tres de cadascun dels seus rivals) i encara podria igualar –relativament, perquè el campionat actual té dues curses més– el rècord d'onze de Valentino Rossi el 1997.

En nom de la prudència.

«Són les dues curses més importants de la meva vida i hauré d'estar molt concentrat, perquè, a més, a Estoril la meteorologia és molt variable», explica el pilot de Cervera, que no farà 18 anys fins al 17 de febrer del 2011 i, si guanya el títol, es convertirà en el segon campió més jove de la història, rere Loris Capirossi, i desbancarà Dani Pedrosa. Per cert, el pronòstic per al cap de setmana és de pluja, un element d'agitació que Terol i Espargaró podrien agrair. El pilot d'Alcoi espera «convertir en energia el desig que tinc de guanyar». «Estoril és complicat perquè hi ha força punts on pots perdre temps; és una pista no gaire ràpida però molt tècnica.» Allà hi va fer podi l'any 2008. Cosa que també ha aconseguit Espargaró (guanyador l'any passat i tercer el 2007) però no Márquez, que no hi ha puntuat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)