Més motor

GRAN PREMI DEL PAÍS VALENCIÀ DE MOTOCICLISME

Toca rematar la feina

Márquez serà campió del món a Xest si acaba entre els vuit primers

L'únic rival que li queda ha d'acabar forçosament primer o segon

Rossi s'acomiada de Yamaha per córrer l'any que ve amb Ducati

Marc Márquez
«Vaig a València amb la concentració i la motivació al màxim, perquè, com ja he dit, serà la cursa més important de la meva vida»
«Hem de pensar en el títol, perquè és molt més important que una cursa»
Nico Terol
«Encara que no depengui de mi, arribo a Xest amb possibilitats. El que sí que depèn de mi és provar de fer la millor cursa de l'any davant l'afició»
Valentino Rossi

«M'agradaria guanyar aquesta cursa, perquè seria un gran comiat de la meva relació amb Yamaha, amb la qual he viscut grans moments»
Jorge Lorenzo
«Encara puc fer un nou rècord de punts si acabo al podi. A més, no he guanyat mai a València»
Dani Pedrosa
«A pesar de les circumstàncies, vaig a València amb un bon estat d'ànim, perquè és un circuit que m'encanta»
Toni Elias
«Queda només una cursa i la vull afrontar amb la mateixa determinació que m'ha fet campió»

Una posició entre els vuit primers classificats del Gran Premi del País Valencià donaria a Marc Márquez el títol mundial de 125 cc, el primer de la seva carrera esportiva. Després d'una temporada espectacular, amb 10 victòries, 12 podis, 11 posicions preferents i 7 voltes ràpides, el pilot de Cervera es troba a només un pas de rematar la feina feta i rebre la recompensa anhelada i merescuda. Malgrat la superioritat dels seus números, no li ha estat gens fàcil arribar fins aquí. De fet, tot es va estar a punt de tòrcer en una desgraciada caiguda a Estoril, la setmana passada, quan ni tan sols havia començat la cursa. La capacitat de reacció del pilot català, que va acabar guanyant, va ser memorable i va deixar clar que qualsevol cosa que no sigui guanyar el títol seria una injustícia flagrant.

L'únic rival que li podria prendre la corona és el valencià Nico Terol, que es troba a 17 punts de Márquez en la classificació general. Això significa que està obligat a acabar entre els dos primers classificats. Si Terol guanya, el català en faria prou amb una de les vuit primeres posicions per ser campió. Si és segon, Márquez es podria permetre acabar tretzè. A València, Pol Espargaró s'acomiadarà dels 125 cc amb la millor classificació de la seva carrera. El de Granollers va ser candidat al títol fins a Portugal, on es va jugar les seves possibilitats al tot o res muntant pneumàtics de mullat, malgrat que finalment la pluja no va aparèixer per enlloc i es va córrer en sec.

Rossi diu adéu a Yamaha.

Amb els títols ja decidits, la resta de categories tindran un altre interès. Un dels principals serà veure Valentino Rossi en la seva última cursa amb Yamaha (d'un total de 117), després que fa unes setmanes es va confirmar el seu pas a Ducati, marca en la qual espera tornar a ser el màxim rival de Jorge Lorenzo. També s'espera veure quin serà el rendiment de Dani Pedrosa en un dels seus circuits favorits, en el qual ha guanyat cinc vegades en les tres categories (l'última, l'any passat). El vallesà, a més, té l'objectiu d'assegurar-se el subcampionat, al qual també aspira Rossi. Aleix Espargaró correrà la seva última cursa de Moto GP abans de baixar a Moto 2, on es trobarà amb el seu germà Pol. En aquesta categoria, Toni Elias tindrà l'objectiu d'acomiadar-se amb un podi, després de tres curses sense acabar entre els tres primers classificats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)