Més motor

MOTOR / GRAN PREMI D'ABU DHABI DE FORMULA 1

Alguersuari suma dos punts més

El barceloní acaba novè i obté el premi en una cursa en què manté Massa a ratlla

Jaume Alguersuari va posar punt i final a la seva primera temporada completa en la F-1 acabant novè, sumant punts per tercera vegada aquest any –ahir va igualar el seu millor resultat, el de Malàisia– i protagonitzant una sòlida defensa de la posició davant de Felipe Massa d'ençà que el brasiler va fer el canvi de rodes en la volta 13 i va tornar a la pista darrere el Toro Rosso del barceloní. Abans de l'inici de la cursa, a Alguersuari no se'l veia gens convençut de poder aconseguir un resultat com aquest, simplement per les mancances del seu cotxe. Però la decisió d'aturar-se a fer el canvi de rodes tot just en la primera volta amb la cursa neutralitzada per la topada de Liuzzi amb Schumacher va ser encertada. «Per ser honest, no n'estic massa segur de com m'ho he fet per acabar novè després de començar 17è», va declarar. «He tingut molta sort de no involucrar-me en l'accident de Schumacher i després hem fet una bona estratègia en canviar els pneumàtics just després de l'entrada del cotxe de seguretat», hi va afegir el català. «Els pneumàtics han treballat molt bé –va explicar Alguersuari– sense degradar-se. Era capaç d'agafar avantatge sobre Massa en el tercer sector i mantenir la distància en els dos primers».

Amb un seient a Red Bull en l'horitzó

Jaume Alguersuari pertany al nombrós grup de pilots als quals cal valorar no pels resultats en si mateixos, perquè amb el cotxe de què disposen tenen molt difícil aconseguir miracles, sinó pel que demostren als que es fixen en valors més ocults com ara la progressió, entesa en l'equip i a no donar mai res per perdut. I en aquest sentit, el barceloní ha complert amb escreix. Aquest any ha sumat punts només tres vegades (Malàisia, Montmeló i ahir), però n'ha perdut uns quants a l'últim moment per errades o decisions alienes a ell. Es pot dir que ha fet una bona feina i per això, i veient el precedent de Vettel, no és gens fora de lloc pensar que ha fet un pas més cap a Red Bull, l'equip germà gran de Toro Rosso. I la prova més evident és que a final d'aquesta mateixa setmana és previst que rodi amb un Red Bull en els tests dels pneumàtics Pirelli a Abu Dhabi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)