Més motor

Sebastian Vettel

Pilot de Red Bull

«Podria escriure una novel·la»

Mark Webber
RED BULL-RENAULT
«La temporada ha tingut moltes coses positives però aquest cap de setmana les coses no m'han sortit bé i és una llàstima»
«Les emocions es barregen quan saps que has estat molt a prop del cim i no has pogut arribar-hi. He fet tot el que he pogut i he estat envoltat per un gran equip però no n'hi ha hagut prou»
«Els dos títols de l'equip volen dir que no ha sigut un mal any»
Lewis Hamilton
McLAREN-MERCEDES
«Hem acabat l'any bé, al podi i el subcampionat de constructors»
«Mantenia el ritme de Sebastian [Vettel] en la primera part de la cursa però després d'aturar-me al box m'he quedat atrapat darrere Kubica. Era impossible passar-lo i no ha fet cap errada»
«Estic orgullós de tota la gent de l'equip. Ara ja penso en l'any que ve. Espero que el nostre cotxe sigui millor i que ens permeti lluitar a les posicions capdavanteres des de la primera cursa»
Jenson Button
McLAREN-MERCEDES
«Ha sigut molt agradable ser al podi amb el nou campió del món i Lewis [Hamilton] que ho va ser l'any 2008»
«Aquest any he tingut alguns diumenges molt bons però també dissabtes difícils i aquest hivern treballaré més això. En general, però, estic molt content de la meva primera temporada amb McLaren»
«Terriblement igualada. Quina lluita! No sé quants canvis de líder hi ha hagut»
«Vaig intentar deixar de banda tot el que es deia de mi o dels altres i vaig encertar»

Sebastian Vettel notava veu nerviosa en els missatges per radio que li passava Guillaume Roquelin, el seu enginyer de pista, durant les últimes voltes. Segons va explicar, li demanava informació perquè només sabia que estava al capdavant de la cursa però com que la radio del cotxe no funcionava gaire bé i no trobava el que buscava en les pantalles gegants de televisió que podia veure des de certs punts de la pista, no sabia amb exactitud la posició de Fernando Alonso. «M'he concentrat en mi mateix i al final he sentit el crit que em deia que era campió», va comentar Vettel, que va començar la roda de premsa reconeixent que no sabia «què dir en un moment com aquest».

Sense aclucar els ulls.

El pilot de Red Bull va revelar que la nit anterior li havia costat dormir perquè «només pensava en la cursa i tot el que podia succeir» i va dir que ahir va disposar d'un «cotxe fenomenal». «En el primer stint Lewis [Hamilton] se m'ha acostat però després m'he pogut distanciar gràcies a la seva lluita amb Kubica», va explicar Vettel, que va fer un repàs a la temporada. «Ha estat terriblement igualada. Quina lluita! No sé quantes vegades hi ha hagut un líder diferent», va assenyalar. «Alguns pilots que semblaven eliminats, com ara Fernando [Alonso] van tornar. Podria escriure una novel·la de totes les curses en les que hauríem pogut fer un millor resultat. Hem tingut alts i baixos però ha estat un campionat intens de principi a final», hi va afegir el nou campió, que en els moments més delicats es va voler aïllar. «Vaig intentar deixar de banda tot el que es deia de mi o dels altres i vaig encertar. No he deixat mai de creure en mi. Ara sóc al capdavant del campionat i això és el que compta», va assenyalar Vettel, que no va oblidar els que l'han ajudat: «Als que han cregut en mi només els puc dir gràcies.»


LA TEMPORADA


l'actitud

Fernando Alonso: «Calia protegir-nos de Webber»

Decebut per haver perdut un títol que tenia molt a l'abast, però acceptant sense la menor queixa el veredicte, el pilot de Ferrari va fer costat al seu equip tot i l'error que fa representar el prematur canvi de pneumàtics (foto). «Un cop ha passat tot és molt fàcil dir què hauria estat el millor. Calia protegir-nos de Webber i penso que si no ens haguéssim aturat en aquell moment m'hauria avançat», va argumentar Alonso. «Fent això ens hem protegit de Webber, però hem deixat que Rosberg i Petrov ens passessin al davant. La decisió era difícil», va afegir. Tot i que en creuar la línia de meta es va veure que Alonso gesticulava a Petrov, a l'hora de parlar en públic l'asturià va elogiar la cursa del rus. «Ha protegit la seva posició fins a l'última volta. Ha estat molt agressiu però ha pilotat molt bé, sense errors», va dir. Alonso va destacar el fet d'haver pogut tornar a lluitar per guanyar curses i el títol «després de dos anys difícils». «Estic segur que amb aquest equip és possible ser campió», va augurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)