Més motor

MOTOCICLISME

CAMPIONAT ESTATAL

Maverick Viñales i Morales, campions

L'empordanès també ha guanyat el campionat d'Europa i s'ha assegurat una moto per al mundial

Maverick Viñales és el nou campió d'Espanya de 125 cc gràcies a la segona posició que va aconseguir ahir, en l'última prova de la temporada. El pilot empordanès estava obligat a acabar en aquesta posició si el seu rival en la lluita pel títol, Miguel Oliveira, guanyava la cursa, que és el que va fer. El portuguès es va posar líder en la sortida amb un ritme molt fort, en l'espera que algun rival s'intercalés entre ell i Viñales. El català va sortir sisè, però no li va costar gaire avançar els pilots que l'apartaven de la segona posició i fermar el títol. Aquesta temporada també ha guanyat el campionat d'Europa i s'ha assegurat un programa sencer per al mundial 2011.

El títol de Moto 2 també va ser per a un pilot català: Carmelo Morales. El de Castellar del Vallès només havia d'acabar entre els dotze primers per assegurar-se'l, motiu pel qual va fer una cursa conservadora i va acabar setè. La victòria se la va endur el pilot mundialista Àxel Pons.