Més motor

MOTOR

DAKAR

Coma aspira al seu tercer títol

El català debutarà amb una KTM de 450 cc i canviarà el seu escuder dels últims anys, Jordi Viladoms, per Joan Pedrero

Marc Coma va presentar ahir el projecte amb el qual intentarà guanyar el seu tercer Dakar, després de les victòries aconseguides el 2006 i el 2009. Una de les novetats principals és que Coma debutarà amb una KTM de 450 cc. Ahir va assenyalar que aquest prototip té alguns avantatges, però també alguns inconvenients: «Potser el canvi de cilindrada és el que més notaré. La gran diferència és el canvi de pes. Hem perdut uns 15 quilos. Això permet anar més ràpid en les zones tècniques, però en les ràpides hem perdut uns 12 quilòmetres per hora de velocitat punta.» En general, però, considera que el canvi ha estat positiu, perquè ha portat «més marques» a la competició i ha generat més competència. «Hi haurà més pilots i les diferències seran mínimes. Crec que seran els petits detalls els que decidiran la cursa», assenyala. Coma ja va guanyar el Ral·li dels Faraons amb la moto nova, amb la qual ha fet uns 50.000 km de rodatge.

Una altra novetat d'aquesta edició és que, després de cinc edicions junts, el pilot d'Avià deixarà de tenir com a escuder Jordi Viladoms, que ha iniciat el seu propi projecte. El seu substitut serà Joan Pedrero, que, segons Coma, pot aportar experiència en «la part tècnica» i «suport humà». «Estic molt orgullós d'estar amb en Marc, perquè jo sempre he volgut estar amb els grans, i és fantàstic», va valorar Pedrero. També va reconèixer que seguir-lo «serà dur» perquè és un dels pilots «més ràpids» del món. El director de l'equip serà l'italià Giovanni Sala, company del català en tres ocasions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)