Més motor

MOTOR

MUNDIAL DE SUPERBIKE

Cap de setmana perfecte

Carles Checa guanya les dues primeres curses de la temporada

En els entrenaments ja havia fet el rècord del circuit australià

Carles Checa (Ducati) va fer un doblet espectacular en la primera prova del mundial de Superbike, celebrada ahir a Phillip Island. El pilot de Sant Fruitós de Bages va guanyar les dues curses i es va situar com a primer líder de la temporada. L'exhibició l'havia començada la jornada anterior, en la qual va aconseguir la superpole amb un nou rècord del traçat australià (1:30.882).

Checa no va mostrar ni un moment de feblesa en tot el cap de setmana. Es va plantar a la graella de sortida havent dominat cada sessió i amb el cartell de favorit sota el braç. Eugene Laverty (Yamaha) va gosar avançar-lo en el primer revolt de la cursa. El català va respondre en la tercera volta i es va situar líder, una posició que ja no va abandonar. Max Biaggi va fer l'intent de seguir-lo, però el ritme de Checa era massa alt i el seu rival italià va acabar sucumbint i conformant-se amb el segon lloc.

La segona cursa va tenir un inici semblant. Checa es va alternar en la primera posició amb Leon Haslam (BMW), fins que va ser capaç d'obrir un forat i rodar la resta de la prova en solitari. Biaggi va repetir la segona posició. «Ha estat un gran cap de setmana. Hem dominat de principi a fi. No podríem haver demanat un inici millor», va dir Checa. Rubèn Xaus (Honda) va acabar setzè la primera cursa i desè la segona i Joan Lascorz (Kawasaki) va tenir dos abandonaments.

CLASSIFICACIONS

Phillip Island. Cursa 1
1r C. Checa (Ducati)
34:16.503
2n M. Biaggi (Aprilia)
a 4.365
3r L. Haslam (BMW)
a 10.719
4t E. Laverty (Yamaha)
a 11.266
16è R. Xaus (Honda)
a 41.928
Phillip Island. Cursa 2
1r C. Checa (Ducati)
34:16.503
2n M. Biaggi (Aprilia)
a 1.188
3r M. Melandri (Yamaha)
a 1.406
4t J. Rea (Honda)
a 10.563
10è R. Xaus (Honda)
a 19.053
Campionat del món
1r C. Checa (Ducati)
50
2n M. Biaggi (Aprilia)
40
3r M. Melandri (Yamaha)
27
4t L. Haslam (BMW)
27
13è R. Xaus (Honda)
6
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)