Més motor

MOTOR / GRAN PREMI DE MOTOCICLISME DE PORTUGAL

Dani Pedrosa guanya el pols

El braç li respon i el supera fent la volta ràpida a una del final de cursa

Sensacional triomf del català de Repsol Honda, que s'imposa a Lorenzo

Dani Pedrosa
«Primer de tot vull donar les gràcies als metges perquè sembla que la operació ha estat un èxit. Ha estat increïble. No esperava guanyar. He intentat seguir Lorenzo i anar amb ell i, quan he vist que, a poques voltes, tenia el braç bé, la mà sensible i que era allà, ho he intentat a la primera corba i m'ha sortit bé»
Jorge Lorenzo
«He provat d'escapar-me, però Dani ha estat molt ràpid i intel·ligent. Jo he fet el desgast i ell una gran carrera»
Valentino Rossi
«L'Andrea [Dovizioso] ha jugat una mica amb mi, però ho ha fet molt bé. Jo era més fort en les frenades, però ell sabia que en la recta podia superar-me. Però estic content. Físicament estic bé i penso que hem fet uns temps decents i constants»
Toni Elias
«Ha estat una cursa difícil i dura per a mi. L'inici no ha estat bo, tenia problemes a la part davantera de la moto, si bé al final ho hem pogut arreglar. No estic satisfet, però sí que estic content perquè he donat el màxim fins al final. Vam fer un pas divendres i hem de continuar des d'allà»

Molta cridòria hi havia hagut aquest cap de setmana a Estoril. Rossi i Stoner van continuar divendres la pugna dialèctica iniciada al box de Jerez, després de les disculpes de l'italià per haver-se emportat per davant l'australià, descàrrecs no acceptats pel pilot d'Honda, que a Estoril va acusar el de Ducati de seguir-lo en els entrenaments per fer un bon temps. I dissabte, després dels entrenaments oficials, van ser Lorenzo i Simoncelli els qui van creuar-se dards verbals en la roda de premsa. No havia aixecat la veu Pedrosa, perquè no és el seu estil i perquè prou feina tenia el pilot de Castellar amb la intervenció a la seva espatlla.

Ahir, després de 24 voltes a l'infidel traçat portuguès se-guint la petja de Lorenzo, el català va parlar en les quatre últimes voltes, uns girs de matrícula d'honor i on va derrotar el campió del món en un dels seus circuits favorits –feia tres anys seguits que hi guanyava– i fent-ho a la manera del mallorquí: amb dues voltes ràpides en l'antepenúltim i el penúltim gir. Ras i curt, un Pedrosa desconegut el dia menys esperat i que se situa a només quatre punts de Lorenzo en la classificació del campionat del món.

Executor.

«En algun moment d'aquests últims dos mesos havia temut per la meva carrera. Si aquesta intervenció no anava bé n'hi hauria una de més agressiva i sense garantia. I, la veritat, per córrer i no competir prefereixo quedar-me a casa.» Va guanyar el pols al seu braç i el pols a Lorenzo el de Castellar, que des de la primera volta va ser l'ombra del pilot de Yamaha. Com havia dit en la prèvia, la seva tàctica seria seguir el mallorquí fins on pogués, fins on la sensibilitat de la seva extremitat li permetés. Dit i fet. Van isolar-se tots dos al capdavant des de l'inici de cursa, un començament en què Simoncelli va volar pels aires tot sol i on Stoner, amb problemes al pneumàtic del darrere, no els podia seguir. Rossi, que havia sortit novè, de seguida va instal·lar-se en la quarta posició, lloc que Dovizioso li va prendre en la línia d'arribada. A Elias, sense la frustració de les dues anteriors curses, la mediocritat va tornar-lo a seguir.

Res a veure amb els focs d'artifici que oferien Lorenzo i Pedrosa al davant, que calcaven temps en 1:37 alts. Fins a quatre voltes de la fi, quan el català va passar-lo al final de la recta principal. Va estar a punt de passar-se de frenada, però no ho va fer i va completar l'acció executant el triomf amb dues voltes ràpides consecutives.

CLASSIFICACIONS

Moto GP
1r Dani Pedrosa (Honda)
45:51.483
2n Jorge Lorenzo (Yamaha)
a 3.051
3r Casey Stoner (Honda)
a 7.658
4t A. Dovizioso (Honda)
a 16.530
5è Valentino Rossi (Ducati)
a 16.555
6è Colin Edwards (Yamaha)
a 32.575
7è Hiroshi Aoyama (Honda)
a 38.749
8è Cal Crutchlow (Yamaha)
a 40.912
9è Nicky Hayden (Ducati)
a 54.887
10è Randy de Puniet (Ducati)
a 59.697
11è Toni Elias (Honda)
a 1:00.374
12è Loris Capirossi (Ducati)
a 1.01.793
13è Álvaro Bautista (Suzuki)
a 1.24.370
Abandonaments
Marco Simoncelli (Honda)
a 28 voltes
Héctor Barberà (Ducati)
a 28 voltes
Karel Abraham (Ducati)
a 27 voltes
Ben Spies (Yamaha)
a 16 voltes
Mundial
1r Jorge Lorenzo (Yamaha)
65
2n Dani Pedrosa (Honda)
61
3r Casey Stoner (Honda)
41
4t Valentino Rossi (Ducati)
31
5è Nicky Hayden (Ducati)
30
12è Toni Elias (Honda)
12
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)