Motociclisme

MOTOR / GRAN PREMI DE MOTOCICLISME DE FRANÇA

El que no es pot controlar

Marco Simoncelli torna a ser protagonista amb una maniobra incongruent que provoca una fractura a l'espatlla de Dani Pedrosa

Casey Stoner completa un cap de setmana excel·lent amb el triomf, Rossi acaba al podi i Jorge Lorenzo és quart i manté el lideratge

Dani Pedrosa
«Simoncelli se m'ha tirat a sobre deixant anar els frens. No he pogut fer-hi res i me'n vaig d'aquí amb la clavícula trencada. Un cop més em toca la pitjor part. Acabàvem de sortir del malson de l'última operació i una altra vegada torno a estar lesionat. És molt injust, no m'ho mereixo»
Jorge Lorenzo
«Ara és fàcil parlar de Simoncelli. Jo ja ho veia. El que compra moltes butlletes li acaba tocant la rifa. El que li ha passat al Dani és una injustícia total. No s'ho mereix. Se li acabarà la mala sort, es recuperarà i lluitarà pel títol aquesta temporada»
Valentino Rossi
«Marco [Simoncelli] ha estat molt dur. No ha deixat espai al Dani. Ha estat massa agressiu i ha comès una errada perquè era més ràpid i l'hauria passat més endavant»
Casey Stoner
«El cap de setmana ha anat molt bé. Després del test de Portugal gairebé no hem tocat la moto. Ha estat fantàstic»
«Dani sempre té mala sort. Espero que es recuperi aviat. Per sort, té temps per fer-ho»
Marco Simoncelli
«Pedrosa tenia dificultats. L'he passat en la frenada i ell m'ha tornat la passada en la recta. Després ell ha frenat molt abans i jo m'he trobat en l'exterior. He intentat passar-lo i entrar al revolt. No volia tancar-lo, ha vingut per darrere i s'ha estrellat. Ho sento, però no he fet res més enllà del límit»

«Anem a 300 per hora a la pista i ens juguem la vida.» Quan Jorge Lorenzo va pronunciar aquestes paraules als entrenaments d'Estoril referint-se a la perillositat que suposava córrer al costat de Marco Simoncelli no parlava gratuïtament. Han passat dues setmanes mal comptades i els fets no només no l'han desmentit sinó que malauradament li han acabat donant la raó.

En una cursa normal, sense Sic pel mig, Pedrosa hauria arribat al Gran Premi de Catalunya (5 de juny) líder del mundial. Però després d'anar per terra per culpa d'una acció incongruent de l'italià, el pilot de Castellar ho farà a 17 punts de Lorenzo i amb els perennes dubtes sobre el seu estat físic després que es fracturés l'espatlla dreta. Avui li faran proves per determinar si passa per la sala d'operacions, però sigui quina sigui la solució, les possibilitats de títol del català queden erosionades.

Sense frenar.

Abans del fatal desenllaç, el relat de la cursa responia al que havien estat els entrenaments. Lorenzo va fer-s'hi de valent al principi conscient que li faltava ritme, però de seguida es va veure que les Honda eren inabastables, també per a ell. Stoner i Pedrosa –el català va rodar primer després d'una de les seves sortides explosives– van començar a posar metres respecte als rivals, i només Simoncelli, també amb una Honda oficial, podia seguir-los a certa distància. Amb la cursa progressant, l'australià obria forat respecte al català, mentre que aquest, que en un primer moment semblava que feia el mateix amb Simoncelli, veia com l'italià de mica en mica l'atrapava. Rere seu, Lorenzo lluitava amb Dovizioso i Rossi per fermar el quart lloc. A 14 voltes del final, Stoner, estabilitzat en 1:33 mitjos, marxava sense aturador cap a la segona victòria de la temporada, mentre que Simoncelli atrapava Pedrosa. Tres voltes més tard, el cap de setmana del català –i qui sap si el campionat– se n'anava a can Pistraus. Sic el passava, però Pedrosa ràpidament li tornava l'avançament. Impetuós, l'italià volia acabar la cursa massa aviat i, al final de recta en l'entrada del revolt 9 de Le Mans, amb Pedrosa havent-li guanyat la posició per l'interior, va arribar per l'exterior sense frenar i, tallant-li la trajectòria, va colpejar el de Castellar per l'impacte de la roda posterior de l'italià. Impossible redreçar la situació, encara més amb l'espatlla trencada, un fet que Pedrosa va notar a l'instant. La temeritat de l'italià va ser penalitzada pels comissaris, que van obligar-lo a passar pel box. De fet, això el va portar del segon al sisè lloc.

Amb Stoner vencedor, la lluita pel segon lloc era entre Lorenzo, Dovizioso i Rossi, una pugna resolta favorablement a l'italià de Repsol després que el mallorquí, a tres voltes, es passés de trajectòria. Molt més enrere, Toni Elias va acabar tercer en un grup de quatre que batallava per la novena posició, un resultat poc escaient al seu talent però que, veient com li van les coses al manresà, s'ha de donar per molt ben assolit.

CLASSIFICACIONS

Moto GP
1r Casey Stoner (Honda)
44:03.955
2n A. Dovizioso (Honda)
a 14.214
3r Valentino Rossi (Ducati)
a 14.564
4t Jorge Lorenzo (Yamaha)
a 21.075
5è Marco Simoncelli (Honda)
a 31.245
6è Ben Spies (Yamaha)
a 31.609
7è Nicky Hayden (Ducati)
a 35.566
8è Hiroshi Aoyama (Honda)
a 51.502
9è Héctor Barberà (Ducati)
a 1.03.731
10è Karel Abraham (Ducati)
a 1.03.885
11è Toni Elias (Honda)
a 1:04.068
Abandonaments
Loris capirossi (Ducati)
a 7voltes
Dani Pedrosa (Honda)
a 11 voltes
Cal Crutchlow (Yamaha)
a 22 voltes
Randy De Puniet (Ducati)
a 27 voltes
Mundial
1r Jorge Lorenzo (Yamaha)
78
2n Casey Stoner (Honda)
66
3r Dani Pedrosa (Honda)
61
4t Andrea Dovizioso (Honda)
50
5è Valentino Rossi (Ducati)
47
6è Nicky Hayden (Ducati)
39
14è Toni Elias (Honda)
17

Alberto Puig carrega fort

El mànager de Dani Pedrosa no va mossegar-se la llengua després de la cursa comentant l'acció de Simoncelli. «Les imatges parlen per si mateixes. Fa temps que es diu que Simoncelli és un perill i crec que és un veritable ignorant. No entén res. Ens ha malmès la temporada. És absolutament indignant i espero que el seu equip sigui conscient del que tenen. Se l'hauria de tancar i que la comissió es decidís a fer alguna cosa d'una vegada. No és la primera vegada que fa una cosa així. Se'l va avisar i sembla que no fa cas a ningú.» Lorenzo, Stoner i Dovizioso ja s'havien queixat amb anterioritat del pilotatge agressiu i, a vegades, inconscient de Simoncelli.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)