Més motor

L'hegemonia inacabable

Trial. Comença el mundial de la regressió, amb la tornada al reglament ‘non stop' i el favorit de sempre, Toni Bou. Jeroni Fajardo, tercer l'any passat, busca fer un salt més

Serà més o menys ben acceptat, però el retorn al concepte original del trial –la moto sempre ha d'avançar i, si s'atura, hi ha penalització– com a mínim dóna un aire d'incertesa a un campionat que, d'altra manera, estaria decantat abans de començar. Tanta és la superioritat de Toni Bou (Montesa), sis cops campió del món, que busca la setena corona consecutiva per igualar els dos mites del trial modern, Jordi Tarrés i Dougie Lampkin, amb set títols cadascun, consecutius en el cas de l'anglès.

L'adaptació al nou reglament influirà en l'inici del campionat. Els pilots capdavanters han combinat l'indoor (on, òbviament, aturar la moto és preceptiu) amb l'entrenament del non stop.

La progressió de Fajardo

Els rivals més qualificats de Bou seran els catalans Adam Raga (Gas Gas), Jeroni Fajardo (Beta), Albert Cabestany (Sherco) i el japonès Fujinami (Montesa), segon –per un sol punt–, tercer, quart i cinquè l'any 2012. Tots són més grans que Bou (26 anys) i, excepte Fajardo (28), superen la trentena. Fujinami i Cabestany són, per edat (33), els que més van competir amb el reglament novament vigent, però Fajardo és, de tots, qui ha mostrat una evolució en l'últim any, sense lesions, mentre que Raga i Cabestany ja han tocat sostre. Això és el que fa del gironí un candidat ferm al subcampionat i, també, a algun triomf parcial si Bou bada. En l'últim mundial indoor, Fajardo ha estat quart, empatat amb el tercer, Cabestany.

Entre els nous, atenció a Jack Challoner (Beta), campió júnior 2012, un títol al qual aspiren Francesc Moret (Gas Gas), Pol Tarrés (Jotagas) i el prometedor gallec Jorge Casales (Gas Gas).

Motegi
Japó
27 i 28 d'abril
Sequatchie
Tennessee
25 i 26 de maig
Sant Julià de Lòria
Andorra
15 i 16 de juny
Pobladura
Espanya
23 de juny
Brazio
Itàlia
7 de juliol
Kramolin
Rep. Txeca
14 de juliol
Penrith
Anglaterra
27 i 28 de juliol
Isola 2000
França
31 d'agost i 1 de setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)