Motociclisme

Hi té la mà trencada

GP de la República Txeca de Moto 3. Tot i córrer amb un fractura al taló, Luis Salom torna a ser el més decidit en un grup de cinc i derrota Maverick, Folguer, Rins i Márquez

Va pujar al podi amb una crossa i potser avui serà intervingut de la fractura al taló que es va fer als entrenaments d'Indianapolis. Però aquest divendres serà a Silverstone i ho farà una mica més líder. Amb determinació.

Luis Salom va tornar a demostrar que en els metres finals és cavall guanyador. Que quan la victòria es decideix en la darrera volta, no importen els companys de viatge, hi té la mà trencada. En aquesta ocasió els rivals van ser, derrotats per aquest ordre, Maverick Viñales, Jonas Folguer, Àlex Rins i Àlex Márquez. Els únics, vaja, en disposició de fer podi en circumstàncies normals.

Sis curses sense vèncer

Salom va ser ahir el més decidit de tots, que en les seves circumstàncies i amb qui tenia al voltant ja és dir molt. Dos revolts després de la sortida ja era primer, el mallorquí, avisant els navegants. Va ser un miratge –només va passar al davant en el primer gir–, però el missatge havia calat: Salom era allà. I, com és habitual, tot seguit va deixar pas. Superats els primers girs, qui primer va agafar el pes de la cursa va ser Rins, que va provar el que encara ningú ha aconseguit en tota la temporada: imposar un ritme que, dècima a dècima, el deixés sol al capdavant. Després de tres voltes ho va deixar córrer. I va agafar-li el relleu Maverick Viñales.

El pilot de Roses ha acabat totes les curses i les ha acabat totes al podi. Però ja en fa sis que no venç. Tres mesos en què sembla que ha perdut aquella espurna que el feia salvatge i diferent. O qui sap si és precaució, analitzat el fet que enguany més penalitza un zero que no pas beneficia una victòria.

Fins a sis girs de la fi va tibar el rosinc. Va passar-lo i va treure els seus recentment descoberts dots de rematador Rins, però sense fruits perquè el grup era ahir nombrós –aleshores encara aguantava fins i tot Masbou– i, ample com és Brno, amb una traçada bona per a tothom. I quedaven poc més de tres voltes quan Salom va tornar a cavalcar.

Era en la plenitud de la batalla. Quan Maverick volia guanyar, quan Rins volia guanyar i quan Márquez volia guanyar. Pel germà petit de la saga, s'han acabat els dies de veure-les venir. La lluita pel mundial no li pertany, però amb propietat demana pas en el fragor per la victòria parcial. I va ser en un d'aquests moments, en l'última recta abans de la xicana d'arribada, que un teva meva amb Rins va donar vida tant a Maverick com a Folguer. Per fer segon i tercer, per deixar sense podi als companys d'equip. Per entrar per darrere el líder.

M'ha faltat experiència. Era segon a la pujada prèvia a la meta, i no ha estat intel·ligent
Àlex Márquez
Pensava atacar en l'últim gir, però hi ha hagut molt embolic i no ho he pogut fer. Al final no tenia adherència
Maverick Viñales
Al principi sentia dolor, però un cop m'he centrat en la cursa l'he oblidat. Calia calcular bé i estar tranquils
Luis Salom
Al final hi hagut molts avançaments i una lluita ferotge per la primera plaça i, malauradament, no hem pogut fer podi
Àlex Rins

Isaac, de nou, traït per l'electrònica

El pilot de Llançà Isaac Viñales no va poder completar cap volta a Brno. Tot i sortir i recuperar posicions, encara en la primera part del traçat, la moto se li va parar per un problema a la centraleta. A Indianapolis també va ser una anomalia electrònica el que el va treure de la carrera, i per això l'equip havia canviat tant el motor com la centraleta per a aquest gran premi. Infructuosament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)