Més motor

Laia Sanz obté el tretzè mundial

Trial. La pilot de Corbera de Llobregat va guanyar ahir la prova a França i tot just acabar va marxar esperitada per participar en el campionat del món d'enduro i intentar revalidar també la corona entre avui i demà

La catalana Laia Sanz (KH-7) va guanyar ahir a La Chatre (França) el seu tretzè títol mundial de trial en un cap de setmana frenètic en què també aspira a revalidar la corona en la modalitat d'enduro. De fet, Sanz es va desplaçar tot just baixar del podi a la localitat francesa de Saint-Flour –a 260 quilòmetres– per competir en el pròleg de l'enduro.

El títol obtingut ahir amb patiment és el tretzè en la carrera de la catalana sumant els de les dues modalitats i té un valor afegit perquè la catalana es va perdre dues de les proves del campionat per la coincidència amb els enduros. Per segellar-lo, havia de guanyar o que les seves dues principals rivals, les britàniques Emma Bristow i Rebekah Cook, quedessin darrere d'ella. Sanz s'ho va haver de guanyar a pols, ja que en la segona volta, i després d'una penalització de 5 punts, anava darrere Bristow.

Quant al mundial d'enduro, és la líder amb 100 punts, sis més que l'australiana Jessica Gardiner. En la prova doble es posaran en joc 40 punts, 20 avui i 20 més demà. Sanz en faria prou amb dos segons llocs. “Estic molt orgullosa i contenta. Ha estat un any difícil i ho he passat malament. Per això potser és el títol més especial de la meva carrera. L'Emma ha competit molt bé i jo he fet una bona prova”, va dir Sanz després de sumar el 32è triomf en el mundial.