Més motor

Isidre Esteve, una victòria personal

Motor. Raids. El pilot d'Oliana guanya el títol estatal en l'apartat de ‘buggies' molt a prop d'on va quedar paraplègic

Serón no és gaire lluny de Huércal-Overa. Són dues localitats d'Almeria. A Serón, Isidre Esteve (Polari RZR) hi va aconseguir ahir el títol de l'apartat de buggies en el campionat d'Espanya de raids. Fa sis anys i mig, a Huércal-Overa, va tenir un accident durant la Baja Almanzora del 2007 que li va canviar la vida perquè des d'aquell març s'ha de desplaçar en cadira de rodes. I des d'aquell dia, ha de competir sobre quatre rodes i no sobre dues.

Però el que no ha canviat és el desig competitiu del pilot d'Oliana. Potser no obtindrà victòries absolutes, però el 2009 va córrer (i acabar) el Dakar amb un Ssangyong Kyron. Va acabar tan masegat –va haver de fer repòs per curar una ferida en la zona sacra– que es va proposar trobar-hi solució i va impulsar el desenvolupament de l'anomenat coixí intel·ligent per protegir aquesta zona. Amb el tema solucionat, ahir ja va declarar que busca un cotxe competitiu per tornar-hi.

Aquest any ja havia tornat a disputar la Baja Almanzora (onzè) i amb els resultats de tres proves més, es va plantar a Serón setè de la general absoluta i amb la possibilitat de guanyar el títol de buggies només amb un quart lloc.

Però Esteve no va ser conservador, va donar gas i va aconseguir la victòria. “Sóc mol feliç. La felicitat és un conjunt de moments i cal treballar per tenir-los. Avui és un moment feliç per mi”, explicava. Això sí, no es va estalviar algun ensurt en forma de dues punxades a les quals es va sobreposar: “No ha estat una cursa senzilla.”

Primera victòria de Servià

Josep Maria Servià i Fina Román (Mitsubishi) van cloure amb victòria una temporada en què ha tingut nombrosos problemes mecànics. Dissabte ja van aconseguir la victòria en la primera especial i ahir van repetir-ho en les dues últimes, augmentant el seu avantatge fins als 10 minuts. José Zaragoza va acabar segon i José Antonio Hinojo, tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)