Més motor

“Ho disfrutaré com un animal amb la meva gent”

Marc Coma Quatre cops guanyador del Dakar

La satisfacció de Marc Coma era ben manifesta un cop confirmada la seva quarta victòria en el Dakar, sobretot pels records de l'any passat: “Estic content i orgullós. Fa un any no vaig poder ser a la sortida [a causa d'una lesió] i tornar aquí, al mateix nivell, disputant la victòria i aconseguint-la, era molt important per a mi.” El pilot d'Avià es va recordar de tota la gent que l'acompanya en el dia a dia i que l'ajuda a fer realitat els seus somnis: “Gràcies a tothom que tinc al voltant, que s'han sacrificat igual que jo. Sempre que aconsegueixo guanyar aquest ral·li dic que el disfrutaré molt perquè és molt difícil, i no sé si el tornaré a guanyar algun cop.” I insistia a viure el moment com si fos l'última vegada. “Faré això: disfrutar com un animal amb tota la meva gent, perquè no sé si es tornarà a repetir. Espero que sí. Treballarem en aquest sentit, però és un ral·li molt complicat.”

Coma també va explicar quines havien estat les claus per aconseguir la victòria. Bàsicament, treball i més treball: “Hem treballat molt al llarg de la cursa, però també abans. Estic molt orgullós d'aquesta victòria. Ens ha ajudat molt no haver fet errors.” El d'Avià no va voler oblidar-se de Kurt Caselli, el pilot que havia de ser el seu company en aquest Dakar i que va morir fa dos mesos en una cursa a Califòrnia: “Vull dedicar aquesta victòria a Kurt Caselli, que segur que ens ha ajudat molt des d'on sigui.” El pilot americà havia estat el substitut de Coma en l'edició de l'any passat, que es va perdre per lesió.

ELS COMPANYS

“Gràcies a tothom que tinc al voltant, que s'han sacrificat tant com jo”
Per a mi era molt important arribar al final sense res per lamentar. Ha estat una experiència positiva i divertida
Cyril Despres

KURT CASELLI

“Li dedico la victòria. Segur que ens ha ajudat molt des d'on sigui”
Estic vertaderament emocionat. És molt gran, sobretot després del que m'ha passat aquest any
Jordi Viladoms
No m'he relaxat fins que no he vist la meta, el final de l'especial i el final del Dakar. Llavors, he començat a entendre el que hem fet
El desè lloc està molt bé en una edició amb un nivell impressionant. No ha estat gens fàcil
Pep Vila
He plorat com la primera vegada, però estic més satisfeta per tot el patiment i perquè he estat molt regular
Laia Sanz
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)