Més motor

S'ho mereixen

Les poblacions d'Avià i Folgueroles reben i homenatgen Marc Coma i Nani Roma per les seves victòries en el Ral·li Dakar

El remolí d'emocions que els vencedors del Dakar Marc Coma i Nani Roma viuen des de la seva arribada a Catalunya –l'eufòrica benvinguda a l'aeroport del Prat, el reconeixement del president Artur Mas al Palau de la Generalitat...– va tenir ahir el moment culminant amb la calorosa rebuda que els seus convilatans els van oferir a Avià (Berguedà) i Folgueroles (Osona).

En les dues poblacions es van viure moments sentits amb la gent més propera als dos pilots, però també hi va haver lloc per a la solemnitat, sobretot a Avià, on al matí Marc Coma va ser nomenat Fill Predilecte. Quatre victòries en motos (2006, 2009, 2011 i 2014) l'han fet mereixedor d'aquest reconeixement però també ho és pel seu “tarannà i la repercussió del poble en tot el món”. A l'Ajuntament el van rebre l'alcalde, Llorenç Altozano, i el portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs. Coma va signar en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament abans de sortir al balcó del consistori i va agrair el suport dels veïns d'Avià, que van omplir la plaça de l'Ateneu. Homs va dir que Avià i Folgueroles eren ahir una festa, però també la resta del país, que s'ha de felicitar de tenir uns esportistes “que ens fan sentir orgullosos”. El portaveu del govern va assegurar que Coma i Roma, així com la resta de participants en el Dakar, “són un exemple per a tots plegats de tenacitat, d'esforç, de lluita i de constància”.

Abans de l'acte a l'Ajuntament hi va haver lloc per a la benzina i el soroll dels motors amb una rua de motos que va acompanyar Marc Coma –amb el seu fill Lluís a dalt de la KTM– des de l'església de Santa Maria d'Avià fins al centre de la vila. I a la tarda, en comptes de descansar de tantes emocions, que ja hi haurà temps, el pilot va fer cap al Camp Nou per veure el Barça-Màlaga des de la llotja. En una entrevista durant el descans, el d'Avià va confessar que era un admirador de Víctor Valdés –va dir que li agradaria que es quedés al club blaugrana– i feia notar que sempre que ha guanyat el Dakar el Barça ha acabat campió de la lliga de campions. A veure aquest any.

Cava a Folgueroles

A Folgueroles també hi va haver festa grossa, a la tarda, per no coincidir amb la de Marc Coma. Cap a les sis, Nani Roma arribava amb el Mini vencedor del Dakar a la plaça Verdaguer, on ja l'esperaven centenars de veïns i aficionats. L'osonenc, campió fa deu anys en la categoria de motos, va estar acompanyar per la seva muller, Rosa Romero, que aquest any també va participar en el Dakar –en la categoria de motos– però va haver d'abandonar abans que s'acabés la primera setmana. Junts van remullar els aficionats que els havien anat a rebre amb cava.

I si Marc Coma era ahir al Camp Nou, Nani Roma serà avui un dels protagonistes del Crackòvia, en què tindrà un duel cara a cara amb el seu doble del programa satíric. Caldrà veure'n el resultat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)